Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Tomb Raider 2013

Tomb Raider 2013

Hodnocení PC 90%
Hodnocení PS3 88%
Hodnocení Xbox 360 85%
Typ hrySamostatná hra
Žánrakční
Popis hry Tomb Raider 2013
Tomb Raider je počítačová hra připravovaná na rok 2013, jež má restartovat stejnojmennou kultovní sérii, jíž má být prequelem. Lara Croft nebude ta slavná archeoložka, ale jednadvacetiletá absolventka vysoké školy, která ztroskotá na ostrově a musí přežít. Tentokrát Lara přichází o svůj atribut - ve ... (Zobrazit celý text)

  • Komentáře

perry - 16.3.2013  (Hodnocení: 70 %)
Relativně zklamání. Survival dobrý, nicméně nedoladěný. Lara pořád fňuká, že zabila toho a pak že tohle... nicméne během hry je z ní ultra-terminátor. Propíchnutá ledvina OK, pád z X metrů OK... hory nepřátel kostí jako nic. V kombinaci s pojetím hry to k sobě moc nesedí. Všude se pak válí náboje (v chrámu starém stovky let najít náboje do pistole.. WTF).
Příbeh také není žádné terno. Víceméně je to jen odškrtávání toho, kdo "zařve" v další scéně. Ostatní postavy jsou vám pak celkem ukradené.
Grafická stránka hry je solidní. Postrádám zde ovšem nějaké WOW scenérie. Všechno mi to přišlo takové nějaké stejné. Šedé, nudné. Rozhodně se s tím vzhledem k ladění příbehu dalo vyhrát daleko více.
Na Uncharted to nemá ani náhodou. Plus na to, že se hra jmenuje Tomb Raider, se tam po kobkách leze jen jako "vedlejšák", navíc vysloveně debilní a nehodící se k příbehu. Lara bojuje o přežití, ale má jaksi čas prolézat jeskyně a hledat tam poklady.

Fluke - 8.9.2013  (Hodnocení: 85 %)
Dobrodružství jak se patří. Nový Tomb Raider se povedl bez debaty, i když to není dokonalost sama. Na co hlavně hraje od minulých dílů je krom restartu celková prezentace příběhu a jeho síla. Filmové podání si Crystal Dynamics vypůjčili ze série Uncharted, a zvládli ho zpracovat po svém. Nicméně při hraní budete na Uncharted sérii vzpomínat často.
Co mě nejvíc udivuje, je že Crystal Dynamics zvládli udělat restart Tomb Raidera z fleku s novým přístupem. Často je za restarty odpovědné cizí studio, než původní. Co musím vyzdvihnout kromě skvělé atmosféry je i představení Lary jako člověka, sice je stále herním "nadčlověkem", ale je to jedna z mála her, kde věříte hlavní postavě, že pád, nebo zranění ji doopravdy bolí, anebo je vyděšená. Grafika je taky pecka, tam se muselo utopit hodně peněz a nezadá si s jinými enginy jako Crysis 3 apod.
Btw. nejdřív jsem byl ke hře kritický, ale po zahrání jsem musel obrátit :)

_DAVE_ - 27.9.2013  (Hodnocení: 95 %)
Takřka není co vytkout, snad jen velmi ploché vykreslení vedlejších postav, naopak Lara emocemi úplně překypuje. Technické zpracování, cut scény vše parádní. Restart se povedl.

DonErDyk - 8.3.2013  (Hodnocení: 100 %)
hra je úžasná, grafika,příběh,atmosféra,akce, vše jak má být, nejde hodnotit jinak než 100%

Michalski - 8.4.2013  (Hodnocení: 80 %)
Příběh je trochu nedoladěný, určitě mi vadí místy stereotypní prostředí a někdy příliš dlouhé skripty. Oproti předchůdci je ale nová Lara akčnější, půvabnější a je přidána i stealth akce.

Ranger - 5.6.2013  (Hodnocení: 100 %)
Nejlepší pecka!!

M4Touch - 11.6.2013  (Hodnocení: 80 %)
Trochu jiný Tomb Raider než jsme zvyklí, Lara heká víc než je zdrávo, náročnost "hádanek" je nyní nulová, otravné mačkání kombinací tlačítek na obrazovce.

gucugucu - 10.8.2013  (Hodnocení: 100 %)
+Akce,Lara xD,Příběh atd. xD
- Mohlo to být delší ;-)
Ale i tak dávám 100:)

emoil - 28.8.2013  (Hodnocení: 95 %)
Super hra, akce, příběh... Krásná grafika, není téměř co vytknout.

Flack007 - 30.12.2013  (Hodnocení: 90 %)
Parádní hra. Bylo opravdu skvělé poznat mladou Laru. Líbilo se mi, když poprvé musela zabít, jaké s tím dělala scény, ale najednou se z ní stala vražedkyně, jak se patří. Graficky se hra posunula velice skvělým směrem a je to opět posun dopředu v celé sérii.

Hanyse.k - 7.1.2014  (Hodnocení: 90 %)
Pěkná grafika, výborná atmosféra, vylepšování zbraní, celkem solidní příběh, velice nízká náročnost logických hádanek. 90%

Rambow - 7.3.2014  (Hodnocení: 95 %)
hra ma peknou grafiku, paradni pribeh...

vitanos22 - 13.3.2014  (Hodnocení: 60 %)
Grafika pěkná ale jinak celkem nuda.

HatoriHanzo - 3.10.2014  (Hodnocení: 90 %)
Naprosto geniální hra o přežití.

Aljosha - 19.8.2015  (Hodnocení: 70 %)
Autoři by si měli uvědomit, že méně je někdy více a v tomto případě to platí dvojnásob. Skriptů a chyb v příběhu bylo víc než dost. Jinak hra byla bezva, ale ke konci už poměrně nudila.

ACDC - 25.8.2015  (Hodnocení: 90 %)
Staré Tomb Raider jsem neměl moc rád, ale tento díl mě uchvátil, mladá Lara Croft je kočka, dabérka si dala extrémně záležet, příběh výborný, občas ovládání pokulhávalo, ale to je asi jediné mínus.

ladis - 14.9.2015  (Hodnocení: 100 %)
srdecni zalezitost, ktera dostala novy a nutno dodat skvely kabat :D

Chrobak - 18.11.2015  (Hodnocení: 80 %)
Nový Tomb Raider je možná revolucí pro Laru Croft, ale hra jako taková je klasickej případ moderní mainstreamové hry. Vysoké tempo, efektní filmové scény, tuctový příběh, decentní vedlejší aktivity "aby se neřeklo," otravné quick time eventy (občas jsem ani netušil, jestli opravdu hraju, nebo se dívám na fimeček - docela paradox). S tím vším ale také přichází pěkná grafika a pohodová fungující hratelnost. Je to takovej herní "fast food," ale docela dobrej:)

Penison - 26.3.2017  (Hodnocení: 100 %)
Jedním slovem, perfektní!

TomHardy - 1.4.2013  (Hodnocení: 80 %)
Lara se vrátila, aby všem dokázala, že stále patří k herní špičce. Bohužel ji trochu podřízlo větev vydání Far Cry 3, které v rámci vykreslení "živého ostrova" přeci jen vyhrává na body (zdejší zvěř je spíše kosmetické oživení a pokud hráč nechce, nemusí fauně vůbec věnovat pozornost). Na ovládání se dá celkem spolehnout (i když nejsem fanoušek automatického systému krytí) a i když chápu, že bylo třeba Laru rychle dostat do tempa, přesto je její přerod z vystrašené holky v odhodlanou bojovnici trochu unáhlený. Absence pořádných hádanek je důsledkem moderní doby, což ale hře naštěstí neubírá na zábavnosti. Být lépe ošetřený Lařin vývoj, silnější záporák a lepší využití (jinak bezpochyby zajímavě navrženého) ostrova, mohla být známka vyšší. Takhle "jen" 80% za solidní znovuzrození legendy. Více zde

depjon - 25.8.2013  (Hodnocení: 80 %)
Mohli tam být těžší hádanky a méně akce.

CJFlip - 5.10.2014  (Hodnocení: 90 %)
Skvělý restart téhle série. Opravdu jsem byl dobře překvapený. Příběh mě fakt vtáhl do hry. Ovládání bylo perfektní, automatický krčení a celkově pohyblivost Lary byla vynikající oproti předešlým všem dílům. Myslím si, že to byl opravdu dobrý nápad a já se nemůžu dočkat na další pokračování.

sarfian - 3.10.2015  (Hodnocení: 100 %)
Krása...mnohý ofrflali tento Tomb Raider, ale ja som nadmieru spokojný.Výborná atmosféra,hratelnost,grafika. Hra mi nedala možnosť sa chvílu nudiť.

2015

Rific - 14.11.2015  (Hodnocení: 100 %)
Perfektní hra, užil jsem to od začátku až do konce. Nový Tomb Raider se povedl, myslím že je to úspěšný restart, i přes některé opakující se prvky jak Lara často někam padá, sjíždí a podobně, ale myslím že vývojáři museli někde začít, takže určitě do dalších dílů to vylepší, něco přidají něco málo odstraní a další díl bude zase o něco lepší a časem se z toho stane jistě úspěšná série. Jako restart to hodnotím jasnou stovkou i s těma některýma chybama. Koneckonců někde se začít muselo :).

rostas - 4.4.2013  (Hodnocení: 80 %)
Povedený restart série, nemusí za nic stydět a konečně nám někdo ukázal jak to s tou Larou vlastně začalo. Jen je škoda trochu zmateného vykreslení Lary (cutscény - chudinka, hraní - ostřílení bojovnice)
Čekal jsem trochu víc, i vývojáři předem naslibovali mnohem více obsahu, škoda.


Komentáře ke hře lze přidávat na kartách této hry pro konkrétní platformy.




  • Obrázky ze hry

Screen ze hry Tomb Raider 2013

Screen ze hry Tomb Raider 2013

Screen ze hry Tomb Raider 2013

Galerie obrázků ze hry Tomb Raider 2013. Všechny screenshoty hry Tomb Raider 2013 naleznete u konkrétních karet platforem této hry. Obrázky ke hře lze přidávat na kartách konkrétních platforem této hry.





  • Video ze hry

Trailer

Video ze hry Tomb Raider 2013. Všechny trailery, videorecenze nebo jiná videa ze hry Tomb Raider 2013 naleznete na konkrétních kartách platforem této hry. Videa ke hře lze přidávat na kartách konkrétních platforem této hry.



HODNOCENÍ HRY Tomb Raider 2013 PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/hra/Tomb-Raider-2013-15667/" title="Hodnocení hry Tomb Raider 2013"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Tomb+Raider+2013" alt="Tomb Raider 2013" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

20 %

Ano, Xbox Series X

16 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

29 %

Ne, hraji na mobilu

27 %

Celkem hlasů: 2507


Hra Warthunder zdarma