Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider

VývojářiEidos Montréal
VydavatelSquare Enix
Typ hrySamostatná hra
LicencePlacená hra - porovnat ceny eshopů
Herní sérieTomb Raider
OdkazyOficiální stránky
ŽánrAkční, adventura
MultiplayerNe
ČeštinaCZ Neoficiální překlad do češtiny
Datum vydání14. 9. 2018
Prodaných kusůpřes 52 198 na Steam
Doba hraníprůměrně 14,2h (nejčastěji 0h)
Hodnocení hry (8):
79%

HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička




PEGI 18 PEGI 18 rating



Xzone

Popis PC hry Shadow of the Tomb Raider
Lara Croft vstupuje do další kapitoly svého života. V Shadow of the Tomb Raider se v kůži neohrožené hrdinky podíváme do Mexika a k Mayským pyramidám, kde bude zachraňovat svět před apokalypsou. (Přidal: jin.jim)

Přidat komentář - ohodnoťte tuto hru

Fluke - 17.1.2019  (Hodnocení: 70 %)
Solidní sedmička. Crystal Dynamics vložili hru do rukou Montrealského Eidosu, aby dokončil přerod Lary do Tomb Raidera, kterého známe z mnoha předchozích iterací.
Nevím ale, proč se tak stalo, a považuji to za chybu z hlediska vývoje Lary. Předchozí dvě hry byly konzistentní, nejen díky stejnému studiu, ale právě díky tomu, že scénář měla pod palcem Rhianna Pratchett. Dostalo se nám tak dvou her, které opravdu psala žena.
Nyní se otěží scénáře znovu chopili muži, a to dva. Nic proti jejich kvalitám, ale je poznat, že jde o jiný pohled na postavu, a vývoj Lary se víceméně neposune. Navíc některé flashbacky kolidují s fakty z minulých dvou her. Z tohoto pohledu je to škoda, a opravdu lze nový Tomb Raider částečně nazvat datadiskem minulého dílu.
Nyní však k druhému pohledu, hra už neobsahuje tolik blbostí okolo, jako Rise, a více se blíží k prvnímu dílu, což je plus. Neotravuje Vás zbytečným multiplayerem, a je celkem radost jí hrát. Vypadá nádherně, vše je velmi dobře zpracované, a mohu říci, že jsem se bavil. I když jsou Hrobky celkem jednoduché, tak je radost je procházet. Sama o sobě je tedy velmi zábavná, a pokud by neexistoval předchozí díl, tak bych snad i zvednul hodnocení. Velmi příjemná je i možnost vypnutí veškerých nápověd, kdy musíte přemýšlet, kam skočit. Není to těžké odhalit, proto to velmi doporučuji. Též obsahuje různorodé nastavení obtížnosti bojů, hádanek, apod, což je pozitivní jev.
Co mě asi nejvíce nakrklo jsou tentokrát věci, které Vás vytrhnou z děje uvěřitelnosti, kterou chce Tomb Raider stále mít. A tím nemyslím přístup postav, které vůbec nepřekvapuje nadpřirozeno (mě by taky nepřekvapilo po minulých dílech), mám na mysli gamedesign skoků, které Lara provádí, jsou tak mimo realitu nejlepšího atleta na planetě zemi, že je to doslova nepříjemné (opravdu je těžké naprogramovat, že bude skákat s lanem?). Dále questy postavené na tom, že Lara předstírá, že je místní a převleče se, se strážemi si však povídá jako rodilá britka (cizí jazyky lze vypnout, pak všichni mluví anglicky) jsou brutální nonsense, zejména při dnešních možnostech. Koho to vůbec napadlo?
Hra není jen o zábavě a zpracování, ale také o příběhu, zejména zde, o tom, že dává smysl. Proto je to podle mě pouze solidní sedmička. Vůbec se jí, ale nevyhýbejte, obzvlášť pokud jste předchozí dvě hry hráli. Nebudete zklamáni, jen to prostě mohlo/mělo být lepší.

_DAVE_ - 25.6.2021  (Hodnocení: 85 %)
Nové prostředí, nové pohyby Lary, naprosto fantastické vizuální zpracování (ale chápu, že tak jako já tu hru nevidělo možná ani procento lidí - na 3D totiž tak nějak už napadala tuna prachu, ale to není můj problém).
Nicméně co mě ani v nejmenším nezaujalo byl příběh - upřímně mi přišel vlastně ukradený :-/

Hanyse.k - 28.11.2020  (Hodnocení: 80 %)
Hra jako celek není vůbec špatná, grafika je moc pěkná, zvuky taktéž, hratelnost taky na dobré úrovni. S bugy jsem se nesetkal. Ze začátku hra nějak neoslní, nic se neděje, sbíráte suroviny, kterých máte za chvíli plno a nemůžete je ani pořádně využít. Rovněž sbíráte expy ale nakonec zjistíte, že jsou rovněž skoro k ničemu. Co mi ve hře chybělo je více soubojů, více akce. Za to je ve hře o něco více logických hádanek, i když nejsou nijak náročné. Když se hra blížila ke konci hra byla poutavější a zajímavější.





Screen ze hry Shadow of the Tomb Raider

Další obrázky hry Shadow of the Tomb Raider





Teaser Trailer - English PEGI

Další videa hry Shadow of the Tomb Raider



HODNOCENÍ HRY Shadow of the Tomb Raider PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/pc/Shadow-of-the-Tomb-Raider-48513/" title="Hodnocení hry Shadow of the Tomb Raider"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Shadow+of+the+Tomb+Raider&amp;platforma=pc" alt="Shadow of the Tomb Raider" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

20 %

Ano, Xbox Series X

16 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

29 %

Ne, hraji na mobilu

27 %

Celkem hlasů: 2507


Hra Warthunder zdarma