Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Rise of the Tomb Raider

Rise of the Tomb Raider

Vývojáři Crystal Dynamics
VydavatelSquare Enix
Distributor v ČRSquare Enix
Typ hrySamostatná hra
LicencePlacená hra - porovnat ceny eshopů
OdkazyOficiální stránky
ŽánrAkční, adventura
ČeštinaNe
Datum vydání28. 1. 2016
Prodaných kusůpřes 106 218 na Steam
Doba hraníprůměrně 12,5h (nejčastěji 50h)
Hodnocení hry (14):
85%

HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička




PEGI 18 PEGI 18 rating



Xzone

Popis PC hry Rise of the Tomb Raider
Cena a datum vydání jsou zatím pouze orientační a mohou se změnit! Lara Croft vyráží na svou první velkou výpravu. Po všem, co si zažila v minulém díle, se z ní stává ta Lara Croft, kterou všichni dobře známe. Připravte se na dechberoucí výpravné dobrodružství, které vás zanese na neuvěřitelná místa, kde budete muset využít nejen vaše schopnosti přežít, ale také přemýšlet. ŽENA VS. DIVOČINA Ve světe, který se za každou cenu snaží udržet svá tajemství, nebude pro Laru nic snadné. Od oslepujících sněhových bouří přes nebezpečné a hladové divoké predátory, na každém jejím kroku číhá nebezpečí. Dokážete ji udržet naživu v takto náročných podmínkách? VÍCE HROBEK A PUZZLŮ V minulém díle vám mohly trošku chybět. Tady však najdete celou řadu zatuchlých hrobek, od zamrzlé sibiřské divočiny, po skalnaté vrchy Sýrie. Každá nebezpečnější a krásnější než ta druhá. Čeká na vás také podstatně více hádanek, které budou čím dal tím složitější. UNIVERZÁLNÍ BOJOVNÍK Pro přežití na takto nebezpečných místech to bude chtít řádnou dávku odvahy a mazanosti. Jasně, Lara má s sebou i tentokrát svůj věrný luk a šípy, ale s tím si určitě nevystačí. Pro svůj prospěch bude muset využít také okolní prostředí, jako třeba šplhání po stromech, potápění nebo vytváření výbušnin ze všeho, co jí padne pod ruku. FANTASTICKÉ ZPRACOVÁNÍ I tentokrát vás čeká ohromující grafika a scenérie, ze kterých budou oči přecházet. Změny počasí v reálném čase, neuvěřitelně realistické oblečení a přirozený pohyb a samozřejmě filmečky v nekompromisní filmové kvalitě. (Přidal: Hanyse.k)

Přidat komentář - ohodnoťte tuto hru

Fluke - 22.5.2017  (Hodnocení: 80 %)
Nový Tomb Raider je ve všem lepší, ale vlastně lepší není. Lepší, než předchozí díl myslím.
Hra naprosto válí v grafice a obličejových animacích, včetně filmečků dělaných v enginu hry. Je stejně tvárná a zábavná jako předchozí díl, lokace jsou také dechberoucí a je vyloženě zábava se po otevřené krajině pohybovat.
Takže proč není lepší? Podle mě kvůli příběhu, který má dobrý nápad, ale odsýpá trochu pomaleji, než by se mi líbilo, a v podstatě děj série nikam neposouvá.
Mám ze hry pocit, jako by se v minulém díle stala Lara Tomb Raiderem a nyní si ověřila, zda to tak je. Ironicky sedí název tohoto dílů více na první díl a naopak.
Možná mají tvůrci zmapovaný koncept na 3 díly, ale to pochybuji, protože Pratchettová se na dalším díle podílet nebude. Trpí to prostě problémem většiny mezidílů v trilogiích, a to že jsou výplňkem mezi prvním a třetím dílem.
Je to prostě skvělá hra, ale měla určitě větší potenciál, než být pouze druhou epizodou v sérii. Takže příště lepší scénář, prosím :)

_DAVE_ - 10.10.2016  (Hodnocení: 100 %)
Jedním slovem fantastické, nevím co bych dodal... Hráno na 3DTV

Space13 - 29.4.2017  (Hodnocení: 65 %)
Vôbec ma to nechytilo. Aj keď sa hra tvári ako akcia s RPG prvkami a občas aj s otvoreným svetom, no vôbec to tak není. Je to naskriptovana hra, ktorá vás vedie za ručičku. Nič pre mňa.

Hanyse.k - 16.11.2016  (Hodnocení: 95 %)
Velice podařená hra, moc mě bavila. Grafika je pěkná, poutavý příběh, dobrá hratelnost, jediné co mohlo být lepší tak náročnost logických hádanek, takže 95%.

Penison - 26.3.2017  (Hodnocení: 100 %)
Hra je skvělá, grafika, příběh, atmosféra, akce, nejde hodnotit jinak než 100%

jin.jim - 8.1.2018  (Hodnocení: 80 %)
Druhý díl zachovává většinu prvků z toho prvního, ale zároveň přidává i nějaké nové, což znamená, že se opět jedná o vydařenou hru, připomínající sérii Uncharted, akorát s otevřenějším světem, méně skripty a ne tolik zajímavým příběhem. K tomu se přidávají různé vedlejší úkoly, ať už výpomoc ve vesnici, nalezení něčeho, donešení apod. A tím nejlepším jsou pochopitelně hrobky, které musíte jako správný Tomb Raider "vyplenit". Odměnou za jejich zdolání jsou pak kodexy, díky kterým se zlepšujete (vylepšování je možné i skrze táboráky a XP body, ale proč nevyužít této lákavější a zábavnější možnosti).
V příběhu se vrací mimo Lary i Jonah, který se ale chová docela nelogicky a tak, pokud jste si ho v předchozím díle oblíbili, Vás zde možná zklame. Přibudou také nové postavy na obou stranách - na Lařině i proti Laře. Většinou jsou tyto postavy poměrně ploché a předvídatelné, a nedá se říct, že by Vám některá z nich (s výjimkou Lary, která působí v rámci možností realisticky) vysloveně přirostla k srdci.
Může za to i příběh, který už tak ve 2/3 ztrácí dech a přidání nemrtvé armády do něj to úplně nezachraňuje. Spíše naopak, souboje s nimi nejsou moc zábavné a jejich dějová linka taky není rozvedená tak, jak byste si možná přáli.
Vrátím se ještě k Laře, ke které se přiblížíte i díky flashbackům, ale hlavně díky jejím deníčkům, záznamům z psychiatrických sezení (snad si někdo nemyslel, že to, co se stalo v předchozím díle, Lara hodila jen tak za hlavu a je jí to šumák - ani zdaleka ne!) a celkové uvěřitelnosti, kdy často její zranění bude "bolet" i Vás.
Grafická stránka je docela dobrá, ozvučení je také poměrně dobré, lokace jsou většinou perfektně navržené a optimalizace taktéž bez problémů. K tomu se přidávají již zmíněné vedlejší úkoly a výzvy, které Vás motivují k tomu, abyste lokace prozkoumávali. A také lov zvířat kvůli nutnosti mít materiál na vyrábění munice a vylepšování.

SHRNUTÍ: Druhý novodobý TR je kvalitou minimálně hodně podobný tomu prvnímu. Víceméně všechno dobré z jedničky bylo zachováno, něco vylepšeno a přidáno. Pochvala patří také grafice, zvukovému doprovodu, množství možností a činností ve hře, možnosti projít ji jak stealth, tak rambo stylem, optimalizaci a hlavně samotné Laře a jejímu příběhovému pozadí. Ale bohužel druhý díl dojíždí na ne tolik vydařený celkový příběh, ploché, někdy nudné či se nelogicky chovající postavy a i na to, že občas působí, jako by měl být prvním dílem spíše on. A to nejen názvem.
Přesto nemohu jinak, než milovníkům her podobného ražení TR doporučit. Je to velice vydařená hra, která vystačí na spoustu hodin zábavy a někdy je až k neuvěření, jak dobře se vývojářům z Crystal Dynamics povedlo sérii převést do moderní podoby.





Screen ze hry Rise of the Tomb Raider

Screen ze hry Rise of the Tomb Raider

Screen ze hry Rise of the Tomb Raider

Další obrázky hry Rise of the Tomb Raider





Trailer

Další videa hry Rise of the Tomb Raider



HODNOCENÍ HRY Rise of the Tomb Raider PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/pc/Rise-of-the-Tomb-Raider-42669/" title="Hodnocení hry Rise of the Tomb Raider"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Rise+of+the+Tomb+Raider&amp;platforma=pc" alt="Rise of the Tomb Raider" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

19 %

Ano, Xbox Series X

15 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

31 %

Ne, hraji na mobilu

28 %

Celkem hlasů: 2328


Hra Warthunder zdarma