Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Resident Evil: Revelations 2

Resident Evil: Revelations 2

RE: Revelations 2
Vývojáři Capcom
VydavatelCapcom
Distributor v ČRCAPCOM
Typ hrySamostatná hra
LicencePlacená hra - porovnat ceny eshopů
Herní sérieResident Evil
OdkazyOficiální stránky
ŽánrAkční, adventura
MultiplayerSíť
ČeštinaNe
EngineMT Framework
Datum vydání20. 3. 2015
Hodnocení hry (5):
81%

HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička




PEGI 18 PEGI 18 rating



Xzone

Popis PC hry Resident Evil: Revelations 2
V tomto díle nás příběh přivede do tajemné věznice, kde se probouzí Claire, společně s její parťačkou Moirou z organizace Terra Save. Nikdo neví jak se tam dostala a proč, ale jedno ví určitě, věznice nemá s vězením nic společného a její svítící náramek reagující na strach je toho důkazem. Připravte se na nervy drásající příběh plný zvratů a neznáma. Děj se odehrává mezi pátým a šestým dílem série. Raid mode 15 postav, přes 200 úrovní a tuny vylepšení. Raid mód se vrací a je ještě zběsilejší než dříve. Můžete se těšit na nové úrovně ze starších dílů Resident Evil, nové obtížnosti, nové zbraně a jejich součástky a čtyřikrát více odemykatelných schopností. (Přidal: jin.jim)

Pridat.eu Sdílet
Resident Evil fanstránka

Přidat komentář - ohodnoťte tuto hru

_DAVE_ - 25.8.2016  (Hodnocení: 70 %)
Rozhodně to kvalitnější ze série. Snaží se lehce vykrádat Alana Wakea, Last of Us - a v rámci možností se to i daří…

EDIT: 6/2023 - Tak druhý průchod je už o něco chladnější.
Ten pokus o kopírku TloU je fakt zoufalý, přitom stačilo zapracovat na scénáři, víc promakat vztahy postav a bylo by to použitelnější.
Z technického i herního hlediska je to čistě PS3 hra, ovšem vydaná v roce 2015 :-/. I tak ale Residentivsky zábavná

jin.jim - 21.4.2019  (Hodnocení: 70 %)
Při zahrání prvního Revelations jsem se hodně bavil, i díky hře za Jill Valentine, skvělému prostředí a atmosféře starších dílů. Dvojka měla v tomto trendu pokračovat, povedlo se?

Když jsem Revelations 2 zapnul, čekal jsem další tísnivé prostředí, které mi bylo známé z prvního dílu. Toho se skutečně dostalo, a když se přede mnou objevila Claire a Moira, každá s jinými schopnostmi, jiným způsobem prožívání situace a se zcela jinými osobnostmi, v úzkém tunelu s celami, tak mě to na hru o to více navnadilo.
Potěšil mě zde nápad s náramky, kdy mutace probíhá dle míry strachu, a ta je signalizována barvou náramku. To je v sérii příjemná změna, která by mohla mít nějaké to pokračování i v třetím Revelations.
Jen co uprchnete, dostáváte se do dalších lokací, jak uzavřených, tak otevřenějších, potkáváte další postavy, nepřátele, záporáky. Co mi ale na nich jednoznačně vadilo, bylo jejich grafické zpracování. Když jsem Revelations 2 rozehrál, očekával jsem mnohem lepší grafiku než v prvním díle, ale natož, že hra pochází z roku 2015, má grafiku vyloženě ošklivou, vždyť i o několik let starší Resident Evil 5 měl mnohem hezčí textury, prostředí a vlastně cokoli, co se grafické stránky týče.

Zvuková stránka hry byla ucházející, na poměry série spíše taková nevýrazná, ale pochválit musím dabing, který se povedl snad u všech postav.

Příběh je zde na poměry série průměrný, stále dopředu vás žene touha poznat, kdo za tím vším stojí, ale když to zjistíte, řeknete si, že vás to vlastně ani moc nepřekvapuje. Ve hře se stane několik zajímavých zvratů a zejména nad jedním z nich jsem se hodně podivoval. Jak už jsem zmínil výše, postavy jsou sympatické, zvláště Natalii jsem si oblíbil, zato hlavní záporák stojí za starou belu. Neočekával jsem záporáka na úrovni Alberta Weskera, který nás provázel napříč několika díly, ale větší propracovanost by neuškodila. Potěšila snad jen závěrečná mutace, kdy bylo radost proti tomuto záporákovi bojovat.

Hratelnost Revelations 2 je tím nejlepším, co na tomto díle shledávám, rozdělení do dvou odlišných kampaní se sympatickými postavami, ať už s Claire a Moirou, nebo Barrym a malou Natalií, bylo dobrým nápadem, a prolínání jejich příběhů potěšilo. Byť mohlo být ono prolínání přece jen výraznější, rozhodně se to jeví jako dobrý nápad nahrávající příběhu hry. Celková hratelnost pak připomíná starší díly, i když už není ani zdaleka tak děsivá a těžká jako býval třeba RE2, 3. Jedná se spíše o takový kompromis jak pro milovníky starších dílů, tak i těch novějších.
Zajímavým oživením je Raid mód, který mě hodně bavil, tedy do doby, než jsem musel opakovat některé mapy znova, abych mohl pokročit k mapám dalším a získal lepší vybavení. Tehdy už mě to přestalo bavit a tak jsem jej asi po dvacítce kol vypnul. Pochválit nicméně musím různorodost map, které zde jsou upraveny pro potřeby tohoto dílu a vycházejí z různých dílů série, např. RE6, RE: Revelations atd. A kosit zombíky na těchto mapách, ať už obyčejné, nebo bossy, bylo hodně zábavné.
Co se týče ovládání, to dělalo sérii hodně dlouhou dobu problém, zde se naštěstí dočkalo vyladění a hrálo se tedy dobře.

Po stránce technické vše fungovalo, jak má, nesetkal jsem se s žádným technickým problémem, UI byla hodně průměrná, ale co by člověk očekával od virem nakažených stvůr, kterým jde jen o to někoho zabít.

SHRNUTÍ:
Revelations 2 navazuje na svého předchůdce po stránce hratelnostní, a částečně i po stránce příběhové, kdy dochází k odkazům na první Revelations. Znamená to, že se opět hraje dobře, někomu se může zdát po chvíli stereotypní, někomu může přijít příliš lehké, někomu zas příliš zastaralé. Revelations 2 se snažil být kompromisem, aby se zavděčil jak dlouhodobým, tak i novějším fanouškům série, a docela se mu to daří. Tajemná atmosféra, sympatické postavy, pěkné lokace, klasický béčkový příběh, vyladěné ovládání, pěkná délka hry, rozdělení na dvě kampaně, RAID režim a perfektní technická stránka si zaslouží pochvalu.
Na druhé straně je zde nudný záporák, který jenom blábolí, abyste ho v pár minutách porazili, jistá předvídatelnost příběhu, odpudivá grafika a nedostatečně propracované lokace, nepříliš originální nepřátelé a po čase jistá stereotypnost, které hru sráží o několik procent dolů.
Ve výsledku se však jedná o velice vydařenou hru z této série, která má nakročeno správným směrem.





Screen ze hry Resident Evil: Revelations 2

Screen ze hry Resident Evil: Revelations 2

Screen ze hry Resident Evil: Revelations 2

Další obrázky hry Resident Evil: Revelations 2



HODNOCENÍ HRY Resident Evil: Revelations 2 PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/pc/Resident-Evil-Revelations-2-37711/" title="Hodnocení hry Resident Evil: Revelations 2"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Resident+Evil%3A+Revelations+2&amp;platforma=pc" alt="Resident Evil: Revelations 2" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

19 %

Ano, Xbox Series X

15 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

31 %

Ne, hraji na mobilu

27 %

Celkem hlasů: 2211


Hra Warthunder zdarma