Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Dying Light

Vývojáři Techland
VydavatelTechland
Distributor v ČRWarner Bros
Typ hrySamostatná hra
LicencePlacená hra - porovnat ceny eshopů
Herní sérieDying Light
OdkazyOficiální stránky
ŽánrAkční, adventura
MultiplayerSíť (4 a více hráčů vč. COOP módu)
ČeštinaCZ Neoficiální překlad do češtiny
EngineChrome Engine 6
Datum vydání27. 1. 2015
Prodaných kusůpřes 321 103 na Steam
Doba hraníprůměrně 18,3h (nejčastěji 50h)
Hodnocení hry (10):
73%

HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička




PEGI 18 PEGI 18 rating



Xzone

Popis PC hry Dying Light
Dying Light je akční survival horor z pohledu první osoby zasazený do nebezpečného světa. Během dne mohou hráči objevovat rozsáhlé městské prostředí, které je obklopené jak nakaženými, tak i lidmi, kteří bojují o zásoby a snaží se vytvořit si vlastní zbraně na ochranu před zvětšující se infikovanou populací. Během noci se ale lovec stává kořistí a infikovaní začnou být více agresivní a více nebezpeční. Ty nejnebezpečnější nepřátelé se objevují po západu slunce. Hráči tak musí použít všechno, aby v nehostiném prostředí dokázali přežít do prvních paprsků ranního světla. Good Night, Good Luck! (Přidal: jin.jim)

Přidat komentář - ohodnoťte tuto hru

_DAVE_ - 13.3.2022  (Hodnocení: 80 %)
Není to dokonalé, ale hra od které nikdo nic moc nečekal velmi příjemně překvapila. Úkoly jsou místy stereotyp, ale zábava je to i tak. Pro dva do koopu úplná paráda

Space13 - 19.6.2015  (Hodnocení: 80 %)
Velmi prijemne prekvapenie, od vyvojarov oproti Dead Island velky skok dopredu. Kto mate radi Zombie surviver horror Rpgcka, nemate o com vahat..;-)

jin.jim - 26.4.2017  (Hodnocení: 85 %)
Dying Light se ukázalo být příjemným překvapením, tvůrci Dead Islandu z něj vzali to nejlepší, vylepšili to a k tomu přidali několik novinek ve vedení s parkourem.
Hned zkraje hra hráče hodí na takové "hřiště", aby se naučil pár parkourových pohybů, bez kterých se prakticky neobejde. Nemrtvých je tentokrát na scéně daleko více a někdy se střechy, balkóny a jiná vyvýšená místa jeví jako ta nejlepší možnost průchodu, případně úniku.
Jak hráč postupuje hrou, získává zkušenosti - za boj, parkourové pohyby a za přežívání. Ty se uplatní v rozsáhlém stromu dovedností, díky kterým se Vám povede přežít zase o něco déle.
Nejde jen o nové dovednosti, ale hlavně o hledání neustále nových zbraní a jejich vylepšování. Zbraně se totiž opotřebovávají a přestávají dostačovat.
A co teprve, když nastane noc? To začíná pravý lov na hráče, neboť se objevují pověstní Stínovci, proti kterým je těžké obstát v přímém boji.
Zbraňový arsenál je nádherně rozsáhlý a díky desítkám modifikací si můžete vytvořit zbraně mnoha druhů. V kombinaci s parkourovým řáděním se z Vás pak stává zombie vraždící mašina. A co teprve v kooperaci s dalšími 3 spoluhráči? Tehdy se zábava zněkolikanásobuje a hra se dostává na zcela jinou úroveň.
Příběh hry je dost jednoduchý a předvídatelný, pro potřeby hry však dostačuje, jen Raise byste nejraději odpráskli už na začátku, ne protože by byl až tak dobrý záporák, že by ve Vás vyvolal pocit donutivší ho hned zabít, ale protože je otravnej a jeho dutý nelogický kecy, kterými provází Vaše počínání, lezou hráči krkem.
Příběh se však dočká několika zvratů, které se povedly a díky nimž ve hře umře hned několik postav. To příběhu přidává na uvěřitelnosti. Jediné, co bych odstranil, jsou časté telefonáty s GRE, které nejde přeskočit.
Je zde i obrovské množství vedlejších úkolů, počínaje těmi vážnějšími konče komickými. (např. obchodník chce, abyste jej ochránili při dodávání několika před apokalypsou objednaných přípravků, aby se stal zaměstnancem roku)
Krom nemrtvých je zde ještě několik speciálních typů nepřátel, zčásti inspirovaných právě sérií Dead Island, které jsou správně otravní a dokáží hráči pěkně zatopit.
UI je obstojná u nemrtvých nepřátel, o živých protivnících se to už říct nedá. Stačí namířit zbraň a počkat, než vylezou. Na druhou stranu souboje "tělo na tělo" jsou o něco lepší, a zejména ze začátku hry dají pěkně zabrat.
Grafické zpracování je velice pěkné, Harran a jeho dvě části (chudá a bohatá, jak již je pro tvůrce z Techlandu u zombie her typické) jsou zpracovány výborně.
Zato hudební ozvučení je docela nevýrazné.
Co žene body ještě výše, tak je neustálá podpora vývojářů, kteří hru podporují i 3 roky po vydání jak skrze placená DLC, tak zejména skrze zdarma stáhnutelný obsah, který krom nových zbraní, skinů a lokací přináší i nové mise, nebo třeba souboj s nemrtvými v aréně.

SHRNUTÍ:
Dying Light je neskutečně vydařené dílo, jenž si bere to nejlepší z Dead Islandu a přidává k tomu něco svého. To mixuje v takřka dokonalou hru, kterou sráží snad jen horší UI, slabý příběh a nevýrazné ozvučení.

flagionka - 13.5.2023  (Hodnocení: 90 %)
Za mě naprosto skvělá hra. Úžasná atmosféra a skvělý zážitek. Mnoho možností a úkolů. Příběh se mi líbil a děj byl strhující. Spousta hodin hraní a zábavy.





Artwork ke hře Dying Light

Artwork ke hře Dying Light

Obal hry Dying Light

Další obrázky hry Dying Light





Trailer

Další videa hry Dying Light



HODNOCENÍ HRY Dying Light PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/pc/Dying-Light-21743/" title="Hodnocení hry Dying Light"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Dying+Light&amp;platforma=pc" alt="Dying Light" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

19 %

Ano, Xbox Series X

15 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

31 %

Ne, hraji na mobilu

28 %

Celkem hlasů: 2328


Hra Warthunder zdarma