Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her

Česká databáze her PC hryWolfenstein II: The New Colossus (PC hra)


Wolfenstein II: The New Colossus

Wolfenstein II: The New Colossus

Wolfenstein II
Vývojáři MachineGames
VydavatelBethesda Softworks
Distributor v ČRNEUVEDEN
Typ hrySamostatná hra
LicencePlacená hra - porovnat ceny eshopů
Herní sérieWolfenstein
OdkazyOficiální stránky
ŽánrStřílečky
MultiplayerNe
ČeštinaCZ Neoficiální překlad do češtiny
Engineid Tech 6
Datum vydání27. 10. 2017
Prodaných kusůpřes 26 912 na Steam
Doba hraníprůměrně 9,7h (nejčastěji 66,7h)
Hodnocení hry (9):
86%

HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička




PEGI 18 PEGI 18 rating



Xzone

Popis PC hry Wolfenstein II: The New Colossus
Ve Wolfenstein II: The New Colossus se dostanete jako oblíbený hrdina BJ Blazkowicz do nacisty okupované Ameriky, abyste našli nejodvážnější představitele odporu. Budete bojovat proti nacistům na ikonických místech - Roswell v Novém Mexiku, zaplavené ulice New Orleans či post-nukleární New York. Vývojáři slibují, že připravili pro hlavního hrdinu spoustu nových zbraní a nových schopností, aby měl šanci proti nacistům uspět. (Přidal: jin.jim)

Přidat komentář - ohodnoťte tuto hru

_DAVE_ - 23.8.2022  (Hodnocení: 90 %)
Geniální námět skvěle balancující mezi parodií a regulérním 3A válečným dramatem z alternativní minulosti. Výborný "gun-play", kulisy a humor. U příběhu doslova často nepoznáte, jestli se bere vážně nebo ne. Horší je to z vykreslením obličejů postav, ty engine IDtech6 moc věrně nezvládá. Ale to je opravdu jen drobnost. Zbytek je pecka.

jin.jim - 22.12.2017  (Hodnocení: 80 %)
RECENZE OBSAHUJE SPOILERY (I Z PRVNÍHO DÍLU)!

První Wolfík nastavil laťku hodně vysoko a překonat ji by se mohlo zdát nemožné. Druhý díl přichází s ještě většími ambicemi a celkově s rozšířenějším konceptem dílu prvního, ale hned zkraje řeknu, že díl první nepřekonává.
Hratelnost zůstává při starém, začínáte hned po konci prvního dílu, kdy stárnoucí B. J. Blazkowicz bojuje o svůj život po ošklivém zranění při zničení Deathsheadovy pevnosti.
První mise začíná neobvykle, tolik známá z gameplay videí, kdy jedete na vozíčkovém křesle a postupně kosíte nácky originálními způsoby. V průběhu hry se vám podaří získat exoskelet, který vám umožní chodit. K tomu mám první výtku. Exoskelet mi ve Wolfensteinovi 2 vůbec nesedl a sice zintenzivnil už tak krvavou pařbu, ale jinak už to působí až moc přehnaně.
Setkáte se zde se starými i novými postavami. Mám výtku k oběma stranám. Osobně jsem zvolil možnost, kdy přežil Wyatt, ale to, co s ním autoři provedli, se zpočátku zdálo zajímavým krokem, ale pak už mi to nepřišlo moc zábavný a po několika misích už byl tak akorát otravnej. To samé platí pro Frau Engel, která ale fakt šíleně přehrává a nevěříte ji ani nos mezi očima. Psychopatka z prvního dílu se stala ještě větší psychopatkou, ale bohužel (narozdíl např. od Jokera v sérii Batman: Arkham) to tak úplně nezvládá. Také se ve hře objeví postava Adolfa Hitlera, což byla poslední kapka parodování postav, protože to, jak zde autoři tuto nechvalně ikonickou postavu WW2 zpracovali, bylo trapné.
K dalším novým postavám přidám snad jen to, že jich je asi až moc na to, abyste si je dokázali pořádně oblíbit jako v New Order. Ale tím neříkám, že si k nim vztah nevytvoříte. Jen, že nebude tak silný jako např. u Any, Klause, Maxe nebo Wyatta z prvního dílu.
Příběh jako takový (sehnání co nejvíce členů k odboji) není vůbec špatný, ale je docela škoda, že se autoři přesunuli z Evropy do Ameriky, protože lokace už nejsou tolik zajímavé jako v prvním díle a Evropa byla prostě celkově zajímavější. Avšak "bonus" v podobě nahlédnutí do Blazkowiczova těžkého dětství se povedl na jedničku.
Grafika je povedená, k Wolfovi sedne perfektně, detaily jsou pěkné a vizuální efekty zdařilé. Totéž platí pro hudební doprovod.
Opět platí, že je možné hru procházet jak v stealth módu, tak Rambo stylem (ne vždy je to možné, ale většinou ano). Při cestě narážíte na několik výborně zpracovaných druhů protivníků, minibossy i bossy, s kterými je radost bojovat a to i díky různým způsobům likvidace a možnosti postupného vylepšování zbraní. Těch je ve hře dostatek a svého využití se dočká každá z nich.
Sladkou tečkou na závěr je pak možnost komunikovat s členy na Evině kladivu, sledovat tak postupný vývoj atmosféry v této ponorce, vedlejší mise a pak samozřejmě sběratelská činnost a postupné vylepšování postavy díky výzvám.

SHRNUTÍ: Druhý Wolfenstein to měl o dost těžší než ten první, protože New Order nastavil laťku hodně vysoko a tu se New Colossus nedaří překročit. Grafika, zvukový doprovod, hlavně hratelnost - to je opět na vynikající úrovni. Ale ne už tolik zajímavý příběh (zato výborné zvraty), hůře prokreslené postavy a přesun z Evropy do Ameriky hru sráží pod první díl. Přesto mi nezbývá, než všem hru doporučit, protože se jedná o vynikající střílečku, u které se budete bavit od začátku až do konce. A na závěr snad už jen dodat: Šup sem s dalším dílem!

necisty - 5.8.2018  (Hodnocení: 95 %)
To je tak přepálené do absurdna až je to skvělé :D. Co se týká hratelnosti, zábavy, děje, nemám co vytknout. Protože tvůrci jsou tak dokonalí, že už se doslova piplají s detaily. Trošku mě vyvedl z míry jeden úsek, ale nakonec jsem to s mávnutím ruky přešel a užíval si hru až do konce. Ten bohužel přijde trochu dříve než jsem čekal, ale i tak jsem u základní hry strávil 33 hodin.

Chrobak - 19.1.2019  (Hodnocení: 85 %)
Oproti New Order ničím nepřekvapí, přesto je to stále skvělá střílečka s hutným dějem a velice trefnými odkazy na lidský hnus. I když většinou je to už čistá satira a komedie.





Screen ze hry Wolfenstein II: The New Colossus

Screen ze hry Wolfenstein II: The New Colossus

Screen ze hry Wolfenstein II: The New Colossus

Další obrázky hry Wolfenstein II: The New Colossus





Trailer

Další videa hry Wolfenstein II: The New Colossus



HODNOCENÍ HRY Wolfenstein II: The New Colossus PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/pc/Wolfenstein-II-The-New-Colossus-45986/" title="Hodnocení hry Wolfenstein II: The New Colossus"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Wolfenstein+II%3A+The+New+Colossus&amp;platforma=pc" alt="Wolfenstein II: The New Colossus" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

20 %

Ano, Xbox Series X

16 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

29 %

Ne, hraji na mobilu

27 %

Celkem hlasů: 2507


Hra Warthunder zdarma