Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Zombi

Vývojáři Ubisoft
VydavatelUbisoft
Distributor v ČRUbisoft
Typ hrySamostatná hra
LicencePlacená hra - porovnat ceny eshopů
OdkazyOficiální stránky
ŽánrAkční
MultiplayerSíť
ČeštinaNe
Datum vydání18. 8. 2015
Prodaných kusůpřes 63 666 na Steam
Doba hraníprůměrně 8,2h (nejčastěji 3,2h)
Hodnocení hry (3):
72%

HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička




PEGI 18 PEGI 18 rating



Xzone

Popis PC hry Zombi
Originální akční survival horor, kde se budete snažit přežít v zombíky zamořených křivolakých uličkách a kanálech Londýna. Ovšem dejte na sebe pozor, smrt je zde permanentní a příjdete o všechno. S každou smrtí totiž začínáte s novým hrdinou. ČISTOKREVNÝ HOROR Prostředků je málo, nepřátel spousta a vy nikdy nevíte, kdy narazíte na další zbraň, munici, lékárničku nebo jídlo. Kombinace a použití všech dostupných prostředků rozhodne o tom, zda budete žít nebo zemřete. VŠECHNO JE V SÁZCE Přežití tady rozhodně není zaručeno. Jakmile zemřete, vaše postava se stává infikovaným a přidává se k hordě nemrtvých trádujících si to Londýnem. Vy se vrátíte s novou postavou a znovu se musíte pokusit přežít. Jako první si však nezapomeňte vyzvednout věci u vašeho bývalého já. BATOH PŘEŽITÍ Všechny věci, nástroje, lékárničky, mapy a spoustu dalších cenností najdete ve vašem batohu. Během jeho prozkoumávání se však nenechte nachytat na holičkách, zombie může vyskočit za každým rohem. Pokud zemřete, váš batoh zůstane s předchozí postavou. Risknete svůj nový život pro jeho obsah? LONDÝN VOLÁ Přežijte ve městě obklopeném historii. Čekají vás děsivá královská tajemství a krvavé příběhy. Cestujte skrz londýnský Tower, majestátní Buckinghamský palác a ulice plné davy nemrtvých. (Přidal: Xzone)

Přidat komentář - ohodnoťte tuto hru

jin.jim - 17.1.2019  (Hodnocení: 70 %)
Hru, kterou mohli "víčkařům" mnozí závidět se dostala i v portu na PC a konzole. Dokázala si hra udržet kvalitu i zde?

Na začátek se přiznám, že jsem se na Zombi těšil jak malej Jarda, prostě zombie hra z Evropy, a ještě k tomu z potemnělého Londýna. To se nevidí často, jestli vůbec, a bylo to tak hlavním lákadlem. Dalším lákadlem byl také fakt, že je možné zemřít a pak svou postavu vidět přeměněnou v zombie, jak se toulá světem. No a posledním, hra neměla dát hráči nic zadarmo.

První na paškál si vezmu již tradičně grafiku, u níž je vidět, že se jedná o port. Je ošklivá a dost zastaralá, nějaké výraznější detaily nelze očekávat a celkově působí nepěkně. Nicméně ji na druhou stranu zachraňuje potemnělá atmosféra Londýna, který je ve hrách neotřelým prostředím a dodává ji tak na plusových bodech. V Londýně hráč projde spoustou lokací, od svého úkrytu přes kanalizaci až po Buckinghamský palác a ještě dál. Každá z těchto lokací se v něčem liší a určité úseky se dají i zapamatovat. Ale že by to oslnilo, to zase úplně ne. Naštěstí vývojáři mysleli na to, že by neustálé přesuny sem a tam a běhání přes X lokací, které na sebe plynule nenavazují, ale načítají se, byly nudné, a proto přidali rychlé cestování, které si odemykáte objevováním místností s průchodem do kanalizace. Tento způsob otvírání fast travelu se mi líbil a ocenil jsem ho, neboť ušetřil mnoho času.

Ozvučení je průměrné, dabing nijak nevyniká a ani si teď nevybavuji byť jen jedinou znělku či písničku ze hry. Přesto vím, že se do hry hudba hodila a místy hutnou atmosféru dokreslovala.

Hratelnostně Zombi asi rozdělí hráče na dva tábory. Ve hře totiž nejde skoro o nic jinýho, než chodit sem a tam, a po cestě se buď vyhnout, nebo zabít všechno, co se hýbe. A to se po čase stane stereotypní už jen díky tomu, že modelů nemrtvých je ve hře poměrně málo. Zpestřením může být široká škála střelných zbraní, jež lze vylepšovat a u nichž mi podvědomí nutilo, abych si je shovával na horší časy, které ale nenastaly. Ano, poslední mise je pěkné maso, ale že bych v ní vystřílel všechny náboje do všech zbraní, to asi úplně ne, zvláště díky parádní basebalce s hřebíky, kdy jsem si "skoro" připadal jako Negan z TWD, jen dát místo hřebíků ostnatý drát. Stalo se tedy to, že mi místo v inventáři zaujímaly víceméně zbraně, jedna lékarnička, jedna sušenka a pak dvě ruční zbraně. Ručních zbraní je málo, našel jsem jen tři s tím, že tu, která vám přijde pod ruku první, není z nepochopitelného důvodu možné ani zahodit, ani vložit do boxu v úkrytu.
Jak asi už tušíte, hráč má pouze omezený invetář, který si lze zvětšovat nacházením baťůžků. Ale stejně tak je omezen i obsah bedny v úkrytu, což vede k zamyšlení se nad tím, co vlastně jako přeživší potřebuji, a to je dobře! Vyvolává to pak o to větší pocit survivalu.
Hra někdy dokáže navodit pěknou atmosféru, málokdy děsivou, a v některých případech ucházející, nikdy se ale nestalo, že by atmosféra stála za nic.
Pocit napětí dokreslují i různé minihry a hádanky, kdy často odemykáte pomocí šperháku či hledáte kód ke dveřím, abyste postoupili v příběhu dále, nebo prostě utekli před nemrtvými, zabarikádovali dveře a hledali únikovou cestu.

Atmosféru doplňují nejen zajímavé lokace, ale také příběh, v němž se objeví snad všechno, co k zombiím patří, nicméně nijak nevybočuje z průměru a po pár týdnech už asi nezbude moc, co by hráči zůstalo v paměti. Zvraty jsou sice fajn, ale vzhledem k tomu, že postavy, které potkáváte, včetně té Vaší, jsou zcela bez charakteru, tak Vám to bude docela fuk, co s nimi je. A stejně tak výměna postavy vám bude jedno, neboť stačí najít svou bývalou, teď už zombie, postavu, zabít, vzít věci a pokračovat.
Musím však pochválit zakončení příběhu, kde jsou celkem tři možná zakončení, o nichž však nebudu spoilerovat.

Technická stránka fungovala bez problémů a neshledal jsem žádné propady FPS ani bugy znemožňující, případně jinak rušící hraní.

SHRNUTÍ:
U Zombi je poznat, že se jedná o port. Na svou dobu je graficky hodně ošklivá a zastaralá, zvukově nevýrazná a příběhově průměrná, ale to vše vynahrazuje neotřelým prostředím, častým pocitem napětí, fajnovými minihrami, příjemnou atmosférou, dobře zakomponovanými zombie klišé a také neobvyklým, ač nijak podstatným, řešením smrti hráče, kdy se převtělíte do jiné postavy.
Doba hraní pak dosahuje na příjemných pár hodin, které zajistí nekončící jízdu v této místy sice stereotypní, ale na druhé straně pořád dobré hře.





Screen ze hry Zombi

Screen ze hry Zombi

Screen ze hry Zombi

Další obrázky hry Zombi





Trailer

Další videa hry Zombi



HODNOCENÍ HRY Zombi PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/pc/Zombi-42653/" title="Hodnocení hry Zombi"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Zombi&amp;platforma=pc" alt="Zombi" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

19 %

Ano, Xbox Series X

15 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

31 %

Ne, hraji na mobilu

27 %

Celkem hlasů: 2222


Hra Warthunder zdarma