Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


This War of Mine

This War of Mine

Vývojáři 11 Bit Studios
Vydavatel11 bit studios
Distributor v ČRKoch Media
Typ hrySamostatná hra
LicencePlacená hra - porovnat ceny eshopů
OdkazyOficiální stránky
ŽánrAdventura
MultiplayerNe
ČeštinaCZ Oficiální text v češtině
Datum vydání14. 11. 2014
Prodaných kusůpřes 81 749 na Steam
Doba hraníprůměrně 5,2h (nejčastěji 33,3h)
Hodnocení hry (6):
82%

HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička




PEGI 18 PEGI 18 rating



Xzone

Popis PC hry This War of Mine
This War Of Mine je hrou, která Vám poskytne zážitek z války viděný z úplně nového úhlu. Vůbec poprvé nebudete hrát jako voják, ale jako civilista, jako skupina civilistů, kteří se snaží jen o to jediné - přežít v obléhaném městě. Během dne Vás před opuštěním úkrytu zastaví ostřelovači a tak je třeba vše zabezpečit. V noci zase budete mít šanci jít kupředu a zůstat naživu. Rozhodujete, kdo přežije a kdo zemře pro dobro ostatních, VY určíte, kdo se z města dostane a kdo se stane jen další obětí války. Válka je nekompromisní a ne každý je v ní vojákem. - Nový pohled na válku, takovou, jaká opravdu je. (Přidal: jin.jim)

Přidat komentář - ohodnoťte tuto hru

jin.jim - 3.7.2017  (Hodnocení: 75 %)
Námět, který si již dlouho říkal o zpracování, se ho konečně dočkal.
TWOM je 2D adventura, v níž je Vašim hlavním cílem starat se o skupinku přeživších během války.
Hned první, co musím pochválit, je nádherná grafická stylizace, která se vryje do paměti a neomrzí. Totéž platí i o zvukové stránce hry, která je taktéž vydařená.
Hra jako taková nedisponuje celistvým příběhem, ten si hráči píší, dá se říci, sami. Staráním se o přeživší a jejich příbytek Vám dá pestrou škálu možností, jak tento příběh bude pokračovat.
Můžete se rozhodnout, že někomu pomůžete, on na oplátku může pomoct Vám, nebo také nemusí. Rozhodnete se pro průzkum, koho ale vybrat, kdo bude rychlý, mít dostatek místa v inventáři, a zároveň se bez něj obejdou při obraně svého obydlí? Kdo je také postradatelným, kdyby se něco semlelo? Čím toho dotyčného vybavit? Dát mu zbraň a nějaké zboží, kdyby tam byl obchodník nebo snad vojáci? Nebo raději nic nedávat a neriskovat, že byste o všechno v případě smrti postavy přišli?
Smrt postav je zde permanentní, mohou zemřít několika způsoby. Být zabiti, umrznout, zemřít hlady nebo zešílet a spáchat sebevraždu.
Správně, tito jedinci nejsou žádnými hrdiny známými z velkých válečných titulů. Jedná se o obyčejné lidi, kteří se jen snaží přežít tu šílenou válku, která je komplikována ještě tím, že o své přežití stojí i mnozí další, a ti neváhají použít všeho, jen aby měli o konkurenci méně. Ve hře se také střídá počasí, a zejména zima dokáže krutě zatopit.
Vydáváte se na výpravy, prohledáváte domy a přemýšlíte, co zrovna potřebujete. Málokdy se stane, že máte jídla déle než na pár dní. A postavy jsou hladové, potřebují jíst. Máte jídlo, máte i dřevo na zahřátí nebo na výrobu, nebo snad opevnění příbytku?
Máte i další materiál pro vytvoření dalších nástrojů a všeho, co by ulehčilo již tak těžké přežívání v nekompromisním válečném prostředí?
Hra Vás nenechá ani na chvíli vydechnout. Naštěstí umožňuje opevnění domu, což značně ulehčí jeho strážení přes noc. Právě přes noc se totiž pořádají výpravy. V domě je také spousta nábytku, který můžete využít, nebo jej prostě rozštípat a použít jako topivo či materiál.
Kroky je třeba promýšlet dopředu. Může se stát, že si dáte za cíl vyrazit na výpravu za obchodníkem třeba zítra, ale najednou přijde kalamita a obchodník je po dobu několika dalších dní nedostupný. To dokáže značně zhatit plány a z relativně pokojně žijících přeživších se během chvíle stávají žebráci na pokraji svého žití.
Naštěstí je toto vykompenzováno pravidelným příchodem obchodníka k Vašemu domu. Otázkou je pouze to, zda bude něco, co mu budete moci nabídnout. Obchodníci jsou lstiví a rozhodně ne laciní.

Přežívání je, zvláštně u pozdějších úrovní, dosti náročné. Z nepochopitelných důvodů lze na výpravu vyslat pouze jednoho člena, který má obvykle malinký baťůžek, do něhož se toho moc nevejde. Proč přesně se autoři rozhodli pro tento krok, zůstává záhadou.

Hra má cíl, je jím přežít až do konce války. Tato doba se liší, může to být 30 dnů, může to i 60 dnů. Také se může stát, že zima přijde až ke konci hry, nebo v ní rovnou začnete. Autoři servírují různé scénáře, které bohužel po nějaké době začnou kvůli své stereotypnosti nudit.
Časem si i vytipujete lokace, kde kdo je, co je kde možné sehnat, kam s čím jít. Ale nelze říci, že by tím hra ztrácela na výzvě. Ani náhodou. Všechny lokace mají, a to je dobře, omezený počet zásob. A až dojdou všechny, co bude pak? Podaří se vytvořit všechno pro soběstačnou komunitu, nebo tolik dní přežívající skupina vyhladoví, zešílí, nebo zemře při obraně svého obydlí?

Hra nabízí několik možností, jak se situace bude vyvíjet, ale jediným autorem příběhů těch, o něž se ve hře staráte, jste Vy.

Troufáte-li si na tento náročný úkol, nebo Vás láká podobná tematika, rozhodně TWOM vyzkoušejte.





Screen ze hry This War of Mine

Screen ze hry This War of Mine

Screen ze hry This War of Mine

Další obrázky hry This War of Mine





Trailer

Další videa hry This War of Mine



HODNOCENÍ HRY This War of Mine PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/pc/This-War-of-Mine-40287/" title="Hodnocení hry This War of Mine"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=This+War+of+Mine&amp;platforma=pc" alt="This War of Mine" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

19 %

Ano, Xbox Series X

15 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

31 %

Ne, hraji na mobilu

28 %

Celkem hlasů: 2307


Hra Warthunder zdarma