Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Resident Evil 7 biohazard

Resident Evil 7 biohazard

Biohazard
Vývojáři Capcom
VydavatelCapcom
Typ hrySamostatná hra
LicencePlacená hra - porovnat ceny eshopů
Herní sérieResident Evil
OdkazyOficiální stránky
ŽánrAkční, adventura
MultiplayerNe
ČeštinaCZ Neoficiální překlad do češtiny
EngineRE Engine
Datum vydání24. 1. 2017
Popis PC hry Resident Evil 7 biohazard
Sedmý Resident Evil se vrací ke svým hororovým počátkům a hodlá do žánru vnést čerstvý závan strašidelného teroru. Hra se bude odehrávat po událostech šestého dílu na venkovské americké farmě v Luisianě, kde budete prozkoumávat tajemství a hrůzy rozlehlého panství. STRAŠIDELNÝ DŮM Hra se odehrává na zlověstně tiché plantáži v městečku Dulvey v Luisianě. Zde se seznámíte s rodinou Bakerů, včetně zdánlivě nezvěstného Jacka a Marguerite. Nikdo o nich již dlouhou dobu neslyšel a tak začínají vznikat různé fámy a dohady o tom, co se v jejich rodinném sídle stalo. ZNEPOKOJIVĚ REALISTICKÝ ZÁŽITEK Sedmý Resi přichází poprvé v sérii s pohledem z vlastních očí. Tradiční hratelnost kombinující průzkum, hádanky, akci a děsuplnou atmosféru ovšem zůstává přesně taková, jako před dvaceti lety. Tentokrát ale až v nepříjemně realistickém a osobním provedení, které vám nažene husí kůži i na místech, o kterých jste neměli ani tušení. NÁVRAT KE KOŘENŮM Kromě hutné atmosféry a hádanek se vrací také klasický inventář s omezeným počtem slotů. Musíte si tedy dobře rozmyslet, co u sebe budete nosit. Hlavně nezapomeňte na zelené bylinky! Při průzkumu temných chodeb a skrytých zákoutí se budou více než hodit. ZÁHADNÁ ŽENA Na plantáži se nepravidelně vyskytuje vyděšená mladá žena, zřejmě jménem Mia. Kdo to je? Proč ji Marguerite Baker unesla? (Přidal: jin.jim)

Pridat.eu Sdílet
Resident Evil fanstránka

Přidat komentář - ohodnoťte tuto hru

jin.jim - 13.6.2017  (Hodnocení: 90 %)
Vývojáři slibovali návrat ke kořenům. Dodrželi to?

Hned z kraje je nutné říct, že RE7 se od předchozích dílů značně liší, ať už tím, že hrajete za zcela obyčejného chlapíka Ethana, který přijel do starého penzionu hledat Miu, nebo ještě viditelnější změnou v pohledu, který je nyní z první osoby. Nutno podotknout, že to hře sedlo daleko lépe a pomohlo dotvořit atmosféru.

Atmosféra v sedmém Residentovi je hutná, že by se dala krájet. Zvláště zpočátku hry, kdy nemáte na svou obranu nic jiného než nožík a pár nábojů do pistole. Bohužel s přibývajícími náboji a nepřáteli hororová atmosféra ustupuje, nicméně ani zdaleka nemizí, jen se přesouvá na druhou kolej.
Ale takových momentů se zde nachází opravdu málo.

Prostředí domu a jeho okolí, a pak ještě dalších dvou prostředí, která nebudu spoilerovat, jsou opravdu výborně navržena. Dům působí tísnivě, chcete co nejrychleji najít Miu a vypadnout odtamtud. A k tomu ještě ti magoři od Bakerů, kteří se Vás snaží chytit a zabít.

Z rodiny Bakerů bych vypíchnul Jacka, který svůj potenciál naplnil naplno, jeho žena o něco méně, ale přesto také docela dobře, ale Lucas mohl být využit daleko lépe.

Ve hře také nacházíte kazety, které Vám doplní chybějící střípky ať už o členech rodiny, Mie nebo ostatních lidech majících cokoli společného s tím, co se zde stalo.

Je hodně lákavé zkoumat, co se stalo a Resi 7 si připravil opravdu hodně dobrých zvratů, které mě velice překvapily. Zhruba ve 3/4 hry také dostanete možnost volby, která změní vývoj zbytku hry a úplný konec hry.

Nečekejte zde žádné zombie, ani žádná známá monstra z RE universa, RE7 si jde svou cestou i v tomto ohledu. Monster je zde méně než v jiných dílech, zato jsou však vytvořeny o to s lepším citem a některé dokážou nahnat strach či Vás alespoň donutit k ústupu. Ne vždy se totiž taktika střílet všechno, co se hýbe, vyplatí.

Ano, RE7 je opět starý dobrý survival horor, tak, jak tvůrci slibovali. Chybí zde sice ikonická monstra nebo zombie, které byly typické pro první díly, ale to vůbec nevadí. Návrat se koná právě v tolik žádané tísnivé hororové a výborné atmosféře, pocitu nebezpečí, málu nábojů a lékarniček, několika hádánkách, prozkoumávání a hodně dobrém příběhu.

Grafika je krásná, Capcom se nebojí zobrazit brutalitu, což hře svědčí. Uříznutá ruka? Propíchnutá ruka? Hrabání se v hrdle mrtvoly? To všechno Vás tu čeká a doplňuje to již takhle výbornou atmosféru.
To vše podtrhuje naprosto excelentní soundtrack a ozvučení, které se povedlo na jedničku.

Pokud bych to měl shrnout, RE7 je tolik očekávaný survival horor, po kterém fanoušci volali. Někomu se nebude líbit, protože se v mnohém zcela odlišuje, ba možná ho odsoudí jako klon Outlast, někomu se zalíbí, už i proto, že opravdu připomíná první díly, a také proto, že se autoři nebáli experimentovat a vkročit zase do nových vod. A to úspěšně!

malycauner - 19.7.2023  (Hodnocení: 100 %)
Legendarni herni titul se vsim vsudy, nemelo to jedinou chybicku a jakozto jedinej hratelnej dil serie je ovsem urcite nejlepsi ze vsech, ponevadz uz to nejsou jen zombie a nechutne spatne provedenej rezim pohledu pres rameno, coz je nehratelne a neatraktivni ... tak je toto opravdu jeden z nejlepsich survival akcnich pocinu, kterej mel uplne vse, co si singleplayer hraci muzou prat.





Screen ze hry Resident Evil 7 biohazard

Další obrázky hry Resident Evil 7 biohazard





Trailer

Další videa hry Resident Evil 7 biohazard



HODNOCENÍ HRY Resident Evil 7 biohazard PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/pc/Resident-Evil-7-biohazard-43898/" title="Hodnocení hry Resident Evil 7 biohazard"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Resident+Evil+7+biohazard&amp;platforma=pc" alt="Resident Evil 7 biohazard" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

19 %

Ano, Xbox Series X

15 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

31 %

Ne, hraji na mobilu

28 %

Celkem hlasů: 2328


Hra Warthunder zdarma