Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Lost Planet 2

Lost Planet 2

Vývojáři Capcom
VydavatelCapcom
Typ hrySamostatná hra
LicencePlacená hra - porovnat ceny eshopů
ŽánrStřílečky
MultiplayerSíť (COOP mód)
EngineMT Framework 2.0
Datum vydáníKvěten, 2010
Prodaných kusůpřes 188 682 na Steam
Doba hraníprůměrně 8,5h (nejčastěji 2,1h)
Hodnocení hry (5):
65%

HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička




PEGI 12 PEGI 12 rating

Popis PC hry Lost Planet 2
PC hra Lost Planet 2 je herního žánru střílečky vydaná v roce 2010 vývojářem Capcom
K této hře zatím nebyl přidán popisek. Přidejte ho


Přidat komentář - ohodnoťte tuto hru

starpep - 21.11.2012  (Hodnocení: 80 %)
Jak již název napovídá, jedná se o pokračování velmi úspěšné akční pecky od firmy Capcom nazvané Lost Planet: Extreme Condition z roku 2007. O tři roky později přichází druhý díl, který je spíše orientován na kooperaci a hru pro více hráčů. Je tedy lepší než předchozí díl nebo co-op spíše uškodil? Odpovědi najdete v recenzi.

Novodobá kolonizace

V Lost Planet se lidstvo pokoušelo kolonizovat planetu E.D.N. III. Obzvláště nehostinné mrazivé oblasti obývané pozoruhodnými tvory různých velikostí – Akridy. Tito záhadní i záludní drobečci automaticky znamenali pro kolonisty obrovskou hrozbu. Lidé se bohužel museli spoléhat na termální energii. Ta byla totiž nezbytná pro přežití v krutých podmínkách, a kdybyste ji neměli, tak by se z vás stal okamžitě rampouch. Nebo něco ze zmrzlinové nabídky od Algidy.

Na konci hry, ale hlavní hrdina Wayne (bohužel to není slavný miliardář) přišel na to, že se začíná výrazně měnit klima na planetě. Z mrazivého počasí na výrazně teplejší. No prostě něco jako u nás, ale brutálně rychle a ve velkém měřítku. Akorát, že nezmizel jenom led, ale objevily se džungle a písečné pláně. O deset dlouhých let později začíná děj druhého dílu…

Akridé vs. Lidé

Uběhlo půl století od začátku osídlení E.D.N. III a kolonisté neustálé bojují s Akridy. Člověka by napadlo, že to po tak dlouhý době aspoň jednu stranu přestane bavit a ono ne. K tomu se ještě rozdělily do několika nezávislých frakcí. A to proto, že mají odlišné názory a zřejmě nemají nic lepšího na práci než soupeřit mezi sebou, kdo získá více termální energie. Teď mám na mysli lidi, né Akridy, ti se drží hesla - jeden Akrid za všechny a všichni táhnou na sever, kde je větší kosa.

Zahrát si tak budete moct za Sněžné Piráty, Žoldáky, Vagabundy, Speciální Jednotky NEVEC a další. Nesmíme ale zapomínat na Akridy. Těch bohužel moc neubilo a dokonce se krapet rozrostli o nové přírůstky. Někteří z nich jsou ještě nebezpečnější a větší než jejich předchůdci. Hlavně v oblasti tlamy, jelikož už není hlavní hrdina jeden, ale rovnou čtyřčlenný tým. Celou hru budete procházet společně se třemi spolubojovníky, ať už řízenými počítačem nebo kamarády přes síť či internet. To už je na Vás, ale tak nebo tak si užijete pořádnou porci legrace.

S námi nebo bez nás

Základní prvky z jedničky zůstaly stejné, ale zbytek byl výrazně vylepšen. Důležitým přídavkem je kooperace. Celou hru musíte spolupracovat s ostatními, a když nebudete, tak okamžitě prohrajete. Navíc neuděláte bobříka odvahy a tím pádem zase budete jezdit dům od domu a prodávat sušenky. Ovšem když hrajete s umělou inteligenci místo živých hráčů, tak to ve většině případů dopadá katastrofálně. Boti totiž stačí jen na lehčí úkoly a u složitějších už si neví rady. Takže pucování robotů od Akridích zbytků zvládnou, ale vyměnit zásobník jim dělá potíž.

Další nevýhoda je absence pozastavení hry. Znáte to, chytne vás nějaká mise a hrajete ji asi dvě hodiny. Najednou si potřebujete odskočit nebo se napít. Jenže, jak tu hru pozastavit? Když zajdete do menu, tak hra na pozadí jede v klídečku dál. Naštěstí některé mise nejsou zas tak dlouhé. Anebo můžete zaúkolovat někoho z rodiny nebo domácího mazlíčka, aby Vám hlídal obrazovku než si donesete vychlazenou sklenici polotučného mléka s piškoty.

Nový mechaňáci

Novým prvkem jsou také souboje mezi frakcemi. Což znamená, že střílení na Akridy si moc neužijete, ale nějaké menší skupinky se tam občas objeví. V každé kapitole je také jeden boss. Ve většině případů je to obrovský Akrid, ale párkrát můžete narazit i na robotické stroje. Misi s vlaky si tak oblíbíte, že si ji zahrajete několikrát a ještě budete po půlnoci volat do ČD, proč u nás ve vlacích není taky taková zábavička. Ovšem protivníci nejsou jediní, kteří mohou řídit tyto roboty a vznášedla.

Ve hře si jich vyzkoušíte pěknou řádku, ale pozor jejich užívání je velice návykové. Ale myslím, že nehrozí, že byste něco podobného stavěli v garáži nebo na dvorku. Roboti si můžou dokonce měnit zbraně. Od gigantických kulometů až po raketomety. Z padlých robotu můžete zbraně vyndat a použít je na větší počty jednotek či hlavní bossy. Tohle je hodně dobrá vychytávka, bossové pak na vás nechápavě čučí, kde jste vzali ten gigantický kvér.

Lepší než bankomat

Mise se odehrávají v různých prostředích a krom ledových a písečných plání se podíváte například do přístavní základny nebo dokonce na vesmírnou stanici. Nezní to úplně jako charakteristika prostředí, ale u téhle hry je možný všelicos. Ale náplň misí se bohužel velmi často opakuje.

V každé musíte spustit určitý počet datových stojanů, než vám vyprší časový limit nebo je naopak budete muset udržet, aby stojany nepřevzali nepřátelé. Datové stojany jsou ve hře velice důležité. Vypadají jako menší sloupy a potřebujete je na zapnutí mapy, obnovovacího bodu a přidání životů. Přirovnal bych je asi k našim bankomatům. Snad to někdo použije do hry. Těším se na třetí díl.

Hákovač je zakázanej

Kromě kooperativní kampaně, najdete v menu i vylepšení postavy za získané body ze hry. Upravovat můžete oblečení, výstroj, zbraně a gesta. Ale žádná vulgární tam nenajdete, teda snad. Hra má také LAN a online multiplayer. Obsahující týmové souboje nebo obdobu přebíraní vlajek, kde běháte s Akridím vejcem. Velice nezvyklý mód u kterého si užijete dlouhé chvíle zábavy a obrovské bžundy. Také narazíte na pestré mapy, kde najdete arény nebo třeba letadlovou loď na které si můžete vyzkoušet katapultování. To se nedá srovnat snad s ničím, co se doposavad objevilo na poli herního průmyslu.

Dokonce si můžete zpestřit souboje hákem, který v kampani využíváte jenom na horolezectví. Vypadá to podobně jako hrátky ve hře Just Cause 2, akorát je u toho víc lidí, což vždycky znamená i více srandy. Do mulitplayerové hry se může připojit až 16 hráčů. Ale boti a Akridi v mapách bohužel nejsou. Což je veliká škoda. Bez Akridů je to tam takové málo mimoňské.

Záchrana planety

Lost Planet 2 je velice povedená akční střílečka s různorodými mapami. Kooperace pro živé hráče je skvěle zmáknutá. Pokud opravdu společně spolupracujete a neflákáte se někde za kamenem. Souboje proti gigantickým bossům patří taky k tomu lepšímu. Ale je to hromská práce a děsná fuška, aspoň že to je jenom hra.

Jediné, co bych vytknul je inteligence některých botů a opakující se náplně misí ve kterých neustále přebíráte datové stojany. Grafika je velice pěkná a sekání hry vás čeká jedině u složitějších a rozsáhlejších map. Což znamená, že když nevidíte z nejbližšího kopce konec mapy, tak jste v dupě. Příznivce kvalitního příběhu určitě potěší závěr hry, ve kterém zjistíte, že planeta E.D.N. III není až tak ztracená.

Recenzi najdete zde -http://www.vytukej.cz/recenze/lost-planet-2-recenze/





Artwork ke hře Lost Planet 2

Artwork ke hře Lost Planet 2

Artwork ke hře Lost Planet 2

Další obrázky hry Lost Planet 2





Lost Planet 2 Gameplay Trailer

Další videa hry Lost Planet 2



HODNOCENÍ HRY Lost Planet 2 PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/pc/Lost-Planet-2-15202/" title="Hodnocení hry Lost Planet 2"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Lost+Planet+2&amp;platforma=pc" alt="Lost Planet 2" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

19 %

Ano, Xbox Series X

15 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

31 %

Ne, hraji na mobilu

27 %

Celkem hlasů: 2211


Hra Warthunder zdarma