Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Just Cause 3

Just Cause 3

Vývojáři Avalanche Studios
VydavatelSquare Enix
Distributor v ČRSQUARE ENIX
Typ hrySamostatná hra
LicencePlacená hra - porovnat ceny eshopů
Herní sérieJust Cause
OdkazyOficiální stránky
ŽánrStřílečky
MultiplayerNe
ČeštinaNe
Datum vydáníProsinec, 2015
Prodaných kusůpřes 85 163 na Steam
Doba hraníprůměrně 10,4h (nejčastěji 33,3h)
Hodnocení hry (5):
81%

HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička




PEGI 18 PEGI 18 rating



Xzone

Popis PC hry Just Cause 3
Republika trpí pod brutální nadvládou generála Di Ravella, diktátora s nenasytnou chutí po moci a penězích. Jediný, kdo se však odváží generálovi postavit, je Rico Rodriguez, který sáhne po všech prostředcích a zbraních, aby generálovu vládu rychle a efektivně ukončil. K tomu mu pomůže mnoho dopravních prostředků, ještě více zbraní a hlavně mapa o velikosti 400 kilometrech čtverečních, mapa, kde jako hráč budete mít prakticky nekonečné možnosti. Připravte se rozpoutat chaos!! (Přidal: jin.jim)

Přidat komentář - ohodnoťte tuto hru

jin.jim - 19.2.2018  (Hodnocení: 70 %)
Třetí díl Just Cause vychází po dlouhých pěti letech, kdy měli vývojáři dostatek času na nabrání nové inspirace a nových nápadů. Povedlo se?
JC se s ničím nepáře a už ze začátku dává jasně najevo, o co v téhle hře půjde. Zničit všechno, co patří armádě diktárora Di Ravella a nakonec porazit i jeho. Klasické klišé, pro sérii naprosto typické, asi nikdo zde nečekal nějaký větší odklon a taky proč, když je Rico již snad světoznámým likvidátorem diktátorů.
Co pochválím, tak je vylepšení příběhu, který se dočká i lepších zvratů a s tím souvisejících lepších hlavních misí. A ani mise vedlejší nejsou špatné, je jich několik druhů a jejich plněním se odemykají různá vylepšení. Jen mi nejde do hlavy, proč zde není žádné vylepšení pro Ricovo zdraví, protože časem poměrně přituhne a Rico toho už pak moc nevydrží. Ne v takto hekticky pojatém boji, jak je pro JC zvykem. Žádný stealth, tohle je ultra-rambo styl. Výbuchy, destrukce, výbuchy. Na druhou stranu potěší, že checkpointy jsou docela fajn rozmístěné a stejně tak se ukládá i postup při likvidaci jednotlivých stanovišť. Těch je ve hře spousta. Je zde několik ostrovů skládajících se z provincií, které osvobodíte jedině tak, že zničíte všechna stanoviště. Zní to zajímavě? Není! Je to stereotypní, ale pokud ke hře přistoupíte jako k hře na odreagování, pak se budete bavit, i když budete dělat to samé dokola, budete mít možnost na chvíli vypnout mozek a přebírat postupně vládu nad celou zemí.
Co naopak nechválím, jsou postavy, kromě Maria a samotného Rica, a i ti nezaujali nějak hodně, jsou všechny ostatní nudné, bezduché a extrémně ploché. Zničehonic se vynoří, pak zase zmizí, pak se zase objeví a takhle stále dokola. A nejhorší na tom je, že Vám je jejich osud zcela ukradený.
To samé platí pro di Ravella, který zpočátku působil zajímavě, aby spadl do škatulky klišovitých záporáků, které, než abyste poslouchali jejich kecy, jak si všechno najednou uvědomili a blablabla, radši rovnou zastřelíte. Ano, to je hlavní výtka - dialogy jsou maximálně pitomé a často i zbytečné.
Osvobozování stanovišť probíhá stále tou stejnou formou a je to značně stereotypní, a pouze na vyřádění se. Destrukce je docela povedená, ale proč nejde zničit např. budovy, to mi taky nejde do hlavy. Vždyť i starší Mercenaries umožnil srovnávat budovy se zemí. Vždyť i na podobnou tematiku zaměřené Red Faction umožnilo srovnat se zemí snad všechno kromě samotného povrchu. Ale tady je zničitelnost znatelně menší a je to na škodu. Nejvíce mě bavilo ničit mosty, protože fyzika, ač zde není nikterak reálná, je dobře propracovaná a je zábavné sledovat, jak se tohle a tamto řítí k zemi (nebo letí do vzduchu).
Přejdu ke grafickému zpracování a řeknu rovnou, jsem zklamaný, svět je sice rozlehlý, ale pustý a nezáživný, často kostičkovaný, samotné modely postav jsou příšerné a stejně tak asi pět dokola se opakujících modelů nepřátelské armády i rebelů. Přitom z dvojky JC jsem byl tehdá po stránce grafické unešen, zde ani náhodou!
Zvukové zpracování průměrné.

SHRNUTÍ: K JC3 je třeba přistupovat s tím, že se nesnaží vyrovnat současným velkorozpočtovým titulům, sice si jede ve svém hollywoodském stylu, ale cestou neustále se opakující činnosti - osvobozovat stanoviště. Na odreagování je hra super, ale jinak se u ní budete nudit. Grafika je podprůměrná, příběh nevýrazný, postavy nudné, zvuk průměrný, destrukce světa by potřebovala být zvýšena a samotný svět působí až moc zpustle a zasloužil by ještě notně vylepšit. O UI nemůže být ani řeč. Snad si tvůrci vezmou aspoň v něčem do případného čtvrtého pokračování příklad a zapracují hlavně na různorodosti činností, UI, postavách a dialozích, ale také na samotném světě.

Do ruky se mi dostala i DLC přidávající pár misí a "pevností" na vodě a ve vzduchu. Z balíčku misí a pevností na vodě jsem byl nadšený, hodně se povedl, vzdušný byl také povedený, ale hlavní výtka směřuje k vysoce nastavené obtížnosti (respektive nemožnosti vylepšit Ricovo zdraví), a tudíž velmi časté frustraci, protože před drony už není tak snadné se schovat jako před nepřáteli a vrtulníky.





Artwork ke hře Just Cause 3

Artwork ke hře Just Cause 3

Artwork ke hře Just Cause 3

Další obrázky hry Just Cause 3





Trailer

Další videa hry Just Cause 3



HODNOCENÍ HRY Just Cause 3 PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/pc/Just-Cause-3-38054/" title="Hodnocení hry Just Cause 3"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Just+Cause+3&amp;platforma=pc" alt="Just Cause 3" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

19 %

Ano, Xbox Series X

15 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

31 %

Ne, hraji na mobilu

28 %

Celkem hlasů: 2328


Hra Warthunder zdarma