Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Dishonored 2

Dishonored 2

Vývojáři Arkane Studios
VydavatelBethesda Softworks
Distributor v ČRNEUVEDEN
Typ hrySamostatná hra
LicencePlacená hra - porovnat ceny eshopů
Herní sérieDishonored
OdkazyOficiální stránky
ŽánrAkční
MultiplayerNe
ČeštinaCZ Neoficiální překlad do češtiny
Datum vydání11. 11. 2016
Prodaných kusůpřes 43 658 na Steam
Doba hraníprůměrně 9,7h (nejčastěji 10h)
Hodnocení hry (6):
77%

HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička




PEGI 18 PEGI 18 rating



Xzone

Popis PC hry Dishonored 2
Ponořte se znovu do role zabijáka s nadpřirozenými schopnostmi ve hře Dishonored 2, vysoce očekávaném pokračování hry z produkce společnosti Arkane Studios', která se stala Hrou roku 2012. Pusťte se do objevování jedinečného světa v roli Emily Kaldwin nebo Corva Attana - každý z nich představuje mocné nástroje zloby mající své unikátní nadpřirozené schopnosti, zbraně a jiné neobvyklé nástroje a vychytávky. Vymezte si svůj vlastní herní styl za využití spojení akce z první osoby, vraždění, plížení a brutálního soubojového systému. Pokuste se zkombinovat co největší množství nástrojů, které máte k dispozici, a dosáhnout tak kreativní eliminace svých nepřátel, ať už se rozhodnete zneškodnit je potichu, aniž by Vás kdokoliv mohl spatřit, nebo raději zvolíte přímější a odvážnější možnosti zabití. Vše je jen na Vás - Vy rozhodujete, zda prokážete svým protivníkům smilování či za sebou budete zanechávat nekonečný chaos. Pamatujte si, že každé Vaše rozhodnutí bude mít ještě větší dopad na příběh, než tomu bylo kdykoliv předtím. Děj hry Dishonored 2 se odehrává 15 let poté, co byl Lord Regent poražen a co došlo k propuknutí epidemie smrtícího krysího moru. Uchvatitel se namísto právoplatné dědičky a vládkyně říše Emily Kaldwin zmocní trůnu a zanechá tak osud ostrovů vyset na vlásku. Vydejte se přes legendární ulice města Dunwall do vzdálené Karnacy - oslňujícího pobřežního města, které skrývá klíč k navrácení Emily k moci. (Přidal: jin.jim)

Přidat komentář - ohodnoťte tuto hru

Space13 - 22.5.2018  (Hodnocení: 90 %)
Veľmi dobré a dôstojne pokračovanie jedničky. Hra je obohatená aj o novu postavu a jej jedinečne vlastnosti.

Szczigi - 12.8.2016  (Hodnocení: nehodnotil)
Pokračování úspěšné hry, která zaujala svým příběhem, hratelností, ale hlavně svou stylizací a neskutečnou atmosférou. Doufejme, že hra přinese hromadu novinek a vylepšení a minimálně se vyrovná svému předchůdci. Jsem zvědav jestli přidání nové hratelné postavy (Emily) tuto hru oživí a nebo ne.

jin.jim - 24.3.2018  (Hodnocení: 80 %)
Recenze obsahuje mírné spoilery z Dishonored 1 a DLC pro první díl!

Dishonored 2 je pokračováním velice úspěšného prvního dílu, který nastavil laťku hodně vysoko. Podaří se ji překročit?

Příběh začíná v Dunwallu, známého z prvního dílu, Corvo a Emily trénují své schopnosti, když v tu se objevuje někdo, kdo chce převzít trůn a ujmout se tak postupně vlády. Nejde o nikoho menšího než z DLC s Daudem z Dishonored 1 známou Delilah. Zde mám hnedka první výtku. Týká se samotné Delilah, která si někde z prstu vycucala, že je právoplatnou dědičkou trůnu, protože bylo sestra bývalé císařovny Jessamine. A vezme to doslova, s kupou svých pomocníků se rozhodla obsadit trůn. Výtka patří této postavě, protože jsem nepochopil, proč ji tvůrci zvolili, když v DLC dopadla tak, jak dopadla. I když je to ve hře vysvětleno, působí to jako kopírování. A tím to nekončí. Buď Emily, nebo Corvo se vydává opět na cestu pomsty. Zvolil jsem si Corva a tak budu recenzovat pouze hru za něj. Císařovna je sesazena a v nebezpečí, a Corvo je označen za vraha. Nebylo to už někde? Je hrozná škoda, že autoři téměř do puntíku vykrádají svůj příběh z jedničky a přidružených DLC, ale dejme tomu, i přesto je v rámci možností zajímavý a má zvraty. A tyto zvraty svým způsobem konáte i Vy, neboť je opět ve Vašich rukách, zda svou oběť zabijete či potrestáte jiným způsobem. A k tomu se krom Emily vrací několik starých známých postav.
Děj se po první misi přesouvá na Karnacu - Corvovo rodiště - kde se skrývají všichni, kterým půjdete po krku. Lokace zde jsou nádherné a žijí svým vlastním životem. Jsou otevřenější a ještě přívětivější různým způsobům hraní než v prvním díle. Tyto lokace se dělí na několik částí, které jsou od sebe oddělené krátkým loadingem.
Lze v nich opět pátrat, což je rozhodně doporučeno, po různých amuletech a runách, které slouží pro rozvíjení Corvových schopností. A že to bude potřeba! Stejně tak po různých odbočkách, které mohou usnadnit postup k cíli.
Hra postupně přituhuje a jednoduché soupeře v podobě pár vojáků s mečem brzy vymění za mechanické roboty a čarodějnice. A ti už umí pěkně zatopit!
Z jednotlivých misí se mi nejvíce líbila ta, v níž musíte hrát ve dvou časových liniích, a kde to, že něco změníte v minulosti, se promítne do současnosti. Sice se většinou nejedná zas až tak o zásadní věci, ale je to rozhodně vítané a to i díky tomu, že si málokteré studio troufne ve svých hrách nějak převratněji hrát s dvěma a více časovými liniemi, kdy jedna ovlivní druhou.
Postava Corva je o něco sympatičtější než posledně, a to i díky tomu, že konečně mluví. Z Emily si nic neužijete, protože... no, nebudu spoilerovat.
Delilah je silná záporačka a dává Vám o tom vědět, ale jak jí postupně připravujete o její pomocníky, dozvídáte se, že i má strach. Z Vás! A to je dobře, protože ve hrách jsou z velké části záporáci představeni jako ničeho se nebojící psychopati, kteří mají děsně silné kecy a na konci hry buď škemrají o život, nebo pokračují v urážení. Avšak ani zdaleka to neplatí o všech hrách!
Ostatní záporné postavy jsou spíše takové figurky na odstranění z cesty, o nichž se dozvídáte maximálně z mluvy obyvatel, různých deníků a zápisků, a občas i z cutscén. Jejich potenciál by tedy šel využít lépe. A vrací se i Jessamine, jen neprozradím, v jaké podobě se vrátila.

SHRNUTÍ: Dishonored 2 měl být vylepšeným prvním dílem a v mnoha ohledech se mu to daří. Krásné lokace, možnost volby hlavní postavy, povedená hudba, výtečná grafika, velice slušná UI, a i ty postavy jsou ucházející až dobré, ale kazí si to tím, že z velké části kopíruje příběh Dishonored 1 a jejích DLC, z kterých si i, podle mě nesmyslně, vypůjčuje záporačku Delilah, která je sice fajn záporačkou, ale i díky ní dochází k objevení pocitu, že tohle už jsme někde viděli. Je to asi jediná větší výtka, protože D2 je ve výsledku podařená a velice zábavná hra, která pěkně rozšířila už tak velice zajímavé univerzum a svět Dishonored.





Screen ze hry Dishonored 2

Screen ze hry Dishonored 2

Screen ze hry Dishonored 2

Další obrázky hry Dishonored 2





Video z hraní

Další videa hry Dishonored 2



HODNOCENÍ HRY Dishonored 2 PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/pc/Dishonored-2-41586/" title="Hodnocení hry Dishonored 2"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Dishonored+2&amp;platforma=pc" alt="Dishonored 2" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

20 %

Ano, Xbox Series X

16 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

29 %

Ne, hraji na mobilu

27 %

Celkem hlasů: 2507


Hra Warthunder zdarma