Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Call Of Duty: Black Ops 2

Call Of Duty: Black Ops 2

Call of Duty: Black Ops 2 Black Ops II BLOPS 2 BLOPS II CODBLOPS 2 CODBLOPS II
VývojářiTreyarch
VydavatelActivision
Distributor v ČRActivision
Typ hrySamostatná hra
LicencePlacená hra - porovnat ceny eshopů
Herní sérieCall of Duty
OdkazyOficiální stránky
ŽánrStřílečky
MultiplayerSíť (COOP mód)
ČeštinaNe
EngineInfinity Engine
Datum vydání12. 11. 2012
Prodaných kusůpřes 33 509 na Steam
Doba hraníprůměrně 2,5h (nejčastěji 100h)
Hodnocení hry (27):
74%

HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička




PEGI 18 PEGI 18 rating



Xzone

Popis PC hry Call Of Duty: Black Ops 2
Hlavným hrdinom Black Ops II bude mladý David Mason, syn hrdinu z predchádzajúceho dielu, ktorý sa objaví vo flashbackoch z roku 1980. Píše sa však rok 2025 a medzi Činou a USA vládne mimoriadne krehký mier. Hovorí sa o druhej studenej vojne medzi svetovými veľmocami a dôvodom je nedostatok surovín na výrobu jemnej elektroniky TK, pokročilých vojenských technológií, ale aj alternatívnych zdrojoch energie. V skutočnosti je ich najväčším producentom Čina a Black Ops II preskúmava scenár: Čo by sa stalo, keby? ktorý prerastie do otvoreného konfliktu. Čína vie, že do akcie nenasadila žiadne drony a Američania sú zmätení, pretože na ich pôde útočia vlastné zbrane. Za útokom je Raul Menendez, ktorý zaútočí najskôr na Los Angeles v čase samitu G20. Vytvorený chaos využíva jeho teroristická bunka k útoku, no čo sú jeho presné motivy, sa nevie. Mesto si to však škaredo odnáša, kolabuje mrakodrap a zosúva sa na ulicu, ako domino sa skladajú diaľnice na seba a chaoticky sa správajú aj jednotky armády, ktoré sú zaskočené útokom vlastných zbraní. Mason je jedinou záchranou a on svoje poslanie odhodlane plní. (Přidal: radosquo)

Přidat komentář - ohodnoťte tuto hru

DonErDyk - 10.1.2013  (Hodnocení: 100 %)
Jeden z nejlepsich dilu serie, vyborny zombie mod i multiplayer, kampan opet s originalnim a chytlavym pribehem

predator918 - 30.5.2013  (Hodnocení: 60 %)
Hra dobra, neboť neni špatný si zahrat CoD trochu víc v budoucnu ale ty přestřelky začínají být už nudné
a a narozdíl od MW 1,2 a 3 odfláknuté.
A příběhově taky nic moc vždyť tam už málem byla
4.světová. Na hře mě nejvíc bavil boj ve stíhačkách
a sranda bylo jít s koněm proti tankům.
No chvilku sem si i myslel že hraju Crysis :-)

proxyserver1911 - 18.8.2015  (Hodnocení: 75 %)
Celkem dobré sci-fi na CoD poměry. Pěkné je prolínání gameplaye s příběhem. JEdná se o futuristickou stílečku, zbraně jsou na půl sci-fi na půl reálné. O proti BO 1 je to o 100 procent lepší. BO1 je totální sračka!

mafiozo123 - 21.8.2017  (Hodnocení: 90 %)
To už je jiná píseň oproti BO1, lepší grafika,zombies aj multiplayer. Já se bavil :) Odehráno na PC a Xbox360

jin.jim - 4.9.2017  (Hodnocení: 85 %)
Black Ops 2 příjemně překvapilo. Zpočátku jsem měl chuť hru vypnout, protože mě nezaujala, ale překousl jsem to a pokračoval.
BO2 se odehrává v blízké budoucnosti, žádné exoskelety zde ještě nejsou, ale roboti-pomocníci zde už figurují. To je jedna ze změn oproti předchozích dílům COD. A je to změna příjemná, protože jsou vítanými společníky.
Hra přichází s novým příběhem navazujícím na Black Ops 1, kde se zhostíte role Masonova syna. S ním mimo bojišť navštívíte i samotného Woodse, zestárlého a na vozíčku. Právě ten vypráví značnou část příběhu. A ten je poutavý.
Nutno podotknout, že oproti MW3 je zde pocit ze střelby zcela odlištný a chvíli potrvá se mu přizpůsobit.
Hlavním záporákem je Menendez. Je tak dobře napsanou postavou, až chvílemi přemýšlíte, zda je opravdu záporákem. I za něj si v jedné misi zahrajete, a že je to mise, na kterou jen tak nezapomenete.
Lokace v BO2 jsou prostě vybrané perfektně, a zpracované taktéž. Nejvíce se mi zalíbila lokace se zatopenými pakistánskými ulicemi, ve kterých chvilku hrajete via terminátor, chvíli zase stealth.
Ze starých známých postav se jich moc nevrací, i díky skoku v čase, ale co rozhodně potěší, jsou dvě časové roviny - jedna v minulosti, druhá v přítomnosti/budoucnosti.
Délka hry je úctyhodná a dostačující. Všemu napomáhá ještě fakt, že během příběhu dostanete několikrát možnost volby. A ne ledajaké.
Na Black Ops se mi vždycky líbilo, že dokázalo znázornit válku o něco surověji než MW. To pokračuje i tady, a hře to prospívá.
Celkově grafika je pohledná a jestli i zde někdo nadává na příšerné textury, ať se podívá na starší díly nebo jinou sérii a porovná. Grafika se od prvního BO dočkala notných vylepšení, a i efekty jsou ohromující. Na čem by bylo potřeba ještě zapracovat, je pohyb a řeč těla, zvláště pak mimika.
Po skončení kampaně následuje vtipný klip, který si rozhodně nenechte ujít. O čem bude a jak vypadá, prozrazovat nebudu, ale po skončení kampaně na Vás bude působit s úplně opačným efektem.
Zbraní ve hře je spousta, ba v lokacích je i možnost naleznout různé další zbraně (u nápisů Access) a pomocníky.
Zvuky jsou na dobré úrovni, dabing je skvělý, a hudba opět podařená.

SHRNUTÍ: BO2 boduje skvěle podaným a gradujícím příběhem, dobře napsaným záporákem, délkou kampaně a náplněmi misí, zvukovou i grafickou stránkou, dvěma časovými rovinami, možnostmi volby během příběhu, lokacemi a množstvím zbraní.
Naopak zde přetrvává problém s haprující AI (ale už je o poznání lepší), některými nelogičnostmi (viz s RPG v jedné ruce na koni), ne zrovna moc sympatickým Masonem jr. a nezáživným, ač neokoukaným rozjezdem.
Ve výsledku tedy překonává první Black Ops a pokud bude třetí Black Ops navazovat, pak má našlápnuto ke kulervoucímu finále.

H34D - 28.11.2023  (Hodnocení: 70 %)
Továrna na jednohubky opět uplácala další díl a nám nezbývá nic, než vzít párátko, pořádně napíchnout a zhodnotit chuť. Jako první udeří do očí, že… Se vlastně nic nezměnilo. Hra se nám snaží před očima rozprostřít nové lokace a představit pár nových herních prvků, nicméně v jádru se hraje pořád stejně jako o pět let starší brácha Modern Warfare. Kdyby Black Ops II zůstal i co do kvality stejný, ani bych si nestěžoval, podle mě nášup toho „samého“, pokud by dokázal udržet napětí, intenzitu a přinést špičkovou zábavu jako MW1, nepředstavuje žádné selhání. Samozřejmě bychom mohli lamentovat nad nulovým posunem série, potažmo celého žánru, ale to raději nechme být a zabývejme se hrou.

Mezi malou hrstku inovací patří zejména jakési strategicko-akční mise a bohužel musím říct, že jejich provedení mě vůbec neoslovilo. Než sáhodlouze umísťovat techniku a vojáky na obranu určité základny a pozorovat to z vrchu, to si raději zahraju plnohodnotné RTS. Další nápady padly na roboty a létající drony jako nový druh nepřátel, popř. případných spojenců, které si čas od času můžete přivolat na určité místo na pomoc. Šílenější už může být snad jen jízda pouštní prérií na koni s raketometem v ruce… Pocit ze hry tedy oproti Modern Warfare vybočuje z realističnosti, což si nejsem jist, zda je krok správným směrem. Ovšem lépe to koresponduje s opět nerealistickým, ale kupodivu velice působivým příběhem. Ne, rozhodně se nejedná o filmový materiál, opět je nám předložen spletenec pomst a nesmrtelných, drsných mužů, z nichž jde testosteron cítit na sto honů. Ovšem díky nechronologickému vyprávění, více časovým rovinám a působivým (byť hodně béčkovým) zvratům funguje příběh skvěle a označil bych ho za vítěze celé série.

Délka hry je téměř ostudná, na jednu stranu díky tomu hráč prosviští hrou a lépe vstřebá vyhrocenost příběhu, ale na stranu druhou se nezbavíte pocitu odbytosti a zkrátka toho, že jste chtěli víc. Odbytost, nebo chcete-li nepropracovanost se netýká jen délky, ale i absence určitých „kulervoucích“ momentů, jež známe zejména z prvních dvou Modern Warfare. Black Ops má jen pár nascriptovaných sekvencí a k tomu jsou ještě šedivě průměrné... Zkrátka čekal jsem nenáročnou jednohubku a té se mi také dostalo, mohu si tedy s vlažnou spokojeností utřít pusu a jít dál…





Screen ze hry Call Of Duty: Black Ops 2

Další obrázky hry Call Of Duty: Black Ops 2





Black Ops II Revolution DLC Trailer

Další videa hry Call Of Duty: Black Ops 2



HODNOCENÍ HRY Call Of Duty: Black Ops 2 PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/pc/Call-Of-Duty-Black-Ops-2-15612/" title="Hodnocení hry Call Of Duty: Black Ops 2"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Call+Of+Duty%3A+Black+Ops+2&amp;platforma=pc" alt="Call Of Duty: Black Ops 2" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

20 %

Ano, Xbox Series X

16 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

29 %

Ne, hraji na mobilu

27 %

Celkem hlasů: 2507


Hra Warthunder zdarma