Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Battlefield 1

Battlefield 1

Vývojáři EA Digital Illusions CE
VydavatelElectronic Arts
Distributor v ČRNEUVEDEN
Typ hrySamostatná hra
LicencePlacená hra - porovnat ceny eshopů
ŽánrStřílečky
MultiplayerSíť
ČeštinaCZ Oficiální text v češtině
Datum vydání21. 10. 2016
Prodaných kusůpřes 68 910 na Steam
Doba hraníprůměrně 8,3h (nejčastěji 66,7h)
Hodnocení hry (6):
78%

HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička




PEGI 18 PEGI 18 rating



Xzone

Popis PC hry Battlefield 1
Battlefield 1 představí svět na pokraji ničivé války. Čekají vás velkolepé bitvy ve stísněné atmosféře obleženého francouzského města, ve střežených horských pevnostech italských Alp nebo uprostřed písečných dun Arábie. MULTIPLAYER PRO 64 HRÁČŮ Staňte se spolu s věrnými spoluhráči součástí nejepičtějších bitev v dějinách akčních her až pro 64 hráčů, buď v roli pěchoty nebo s vojenskou technikou a ovládejte tanky, motocykly, dvouplošníky i obří bitevní lodě. ÚSVIT MODERNÍ VÁLKY Zúčastněte se jedněch z největších bitev, jaké lidstvo kdy poznalo. Válečný konflikt, ve kterém se rýsují kořeny moderní války, zuří na zemi, na moři i ve vzduchu u horských pevností v italských Alpách i na sluncem sežehnuté arabské poušti. OHROMUJÍCÍ DESTRUKCE Intuitivní systém destrukce zajistí, že každá bitva bude úplně jiná. Budete ničit vozidla a demolovat celé budovy. Mohutným explozím neodolají dřevěné sruby, masivní kamenné pevnosti ani země pod nohama vojáků. VÁLEČNÉ PŘÍBĚHY V dobrodružné kampani objevíte svět uprostřed ničivé války a globální konflikt zachytíte očima několika různých postav, které se stanou svědky úsvitu moderní války. (Přidal: Xzone)

Přidat komentář - ohodnoťte tuto hru

jin.jim - 9.5.2018  (Hodnocení: 90 %)
Battlefield 1 se vrací nejen názvem, ale i zasazením retrospektivně, konkrétně do 1. světové války.
Zde sleduje příběh 5 vybraných jedinců v několika misích napříč kontinenty.
B1 se s nikým nepáře a hned hází hráče do jednoho z největších konfliktů všech dob, na bojiště, ve kterém ukáže, že doby, kdy všichni všechny boje přežili, jsou pryč. Ukáže Vám, že zde není žádný vítěz, žádný poražený, pouze marnost.
Pořadí jednotlivých příběhů je libovolné, postavy a příběhy se od sebe odlišují a neprolínají se. Obtížnost je pro všechny tak nějak podobná, zato jejich náplň je zcela odlišná. Jednou se projedete v tancích, pak proletíte v letadlech, stanete se prvosvětoválečným "Terminátorem" a mnoho dalšího.
Příběhy jsou to docela krátké, zato většinou perfektně napsané, mě osobně nejvíce zaujal příběh s tankisty a piloty letadel, ale i ostatní jsou velice dobré, a konečně platí, že ani Vy, ani Vaši kolegové nejsou nesmrtelní, ale že smrt číhá všude a může potkat každého. Smrt důležitých postav je provedena skrze cutscény, nikoli, že by postavy zahynuly v boji. To byste po chvilce byli sami, protože UI je sice lepší, ale pořád potřebuje notně vylepšit. Nejednou se mi stalo, že jsem začal střílet po svých, když se zčistajasna objevili v nepřátelských zákopech, kam ještě nikdo ani nevkročil. Nezřídka tak střílíte do vlastních, ale což, oni se zas odněkud vynoří další. Přesto UI doznala značného pokroku od dob B3/4.
Jelikož je příběh rozdělen na jednotlivé postavy, není celistvý, a tudíž nemá žádného konkrétního záporáka. A to je dobře. Battlefield nikdy neměl zajímavého záporáka a tak se tato volba vyplatila.
Ba co víc, samotné postavy, za které hrajete, nejsou vždy taky úplní "svatoušci". Jejich příběhy jsou stručné, ale ve většině případů přirostou k srdci. Také má každý z nich trochu jiný styl vyprávění, což je od sebe odlišuje ještě víc a přidává tak na neuvěřitelně parádně dynamické hratelnosti.
Samotná hratelnost je šíleně chytlavá, a narozdíl od COD: WW2, kde jste museli do vojáků nasypat klidně i čtvrt - půl zásobníku, zde vojáky skolíte i na jeden dobře mířený zásah.
Zbraní je dostatek a často také využijete efektivní zakončovací údery na boj zblízka, kterých je hned několik, odvíjejících se i dle vybraného typu zbraně.
Střelba se tentokrát povedla vyladit na jedničku a konečně máte pocit, že ty kulky opravdu někoho zasahují. Destrukční model se příliš nezměnil, ba přešlo se zpět k tomu, že dům o několika místnostech nejde zbourat kompletně.
Nově je také možnost využít jak rambo stylu, tak fungujícího stealth postupu, který se často hodí, abyste zabránili přivolání posil, nebo aspoň zredukovali počet nepřátel, kteří by se na Vás v případě prozrazení vyhrnuli.
Grafické zpracování je nádherné a hře sedí, ozvučení jen podtrhuje parádní atmosféru a stará se o již tak uvěřitelný svět hrůzné první světové války. Korunu tomu dosazuje perfektní dabing, jen by mohl být pomalejší, ne vždy se dalo stíhat, co kdo říkal, překládat.

SHRNUTÍ:
Shrnuto, podtrženo, Battlefield 1 je perfektním přírustkem do série a hravě poráží o rok později vydané COD: WWII. B1 se povedlo snad všechno na jedničku, kromě kratšího příběhu a ještě stále podprůměrné UI není už snad nic většího, co by se dalo vytknout. Bojistě WW1 bylo vybráno a zpracováno realisticky a pokud se sem vrátí vývojáři i u příštího dílu, aby odvyprávěli další alespoň pětici příběhů, bude to jen dobře.





Screen ze hry Battlefield 1

Screen ze hry Battlefield 1

Screen ze hry Battlefield 1

Další obrázky hry Battlefield 1





Trailer

Další videa hry Battlefield 1



HODNOCENÍ HRY Battlefield 1 PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/pc/Battlefield-1-44100/" title="Hodnocení hry Battlefield 1"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Battlefield+1&amp;platforma=pc" alt="Battlefield 1" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

19 %

Ano, Xbox Series X

15 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

31 %

Ne, hraji na mobilu

28 %

Celkem hlasů: 2328


Hra Warthunder zdarma