Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Batman - The Telltale Series

Batman - The Telltale Series

Vývojáři Telltale Games
VydavatelTelltale Games
Typ hrySamostatná hra
LicencePlacená hra - porovnat ceny eshopů
Herní sérieBatman - The Telltale Series
OdkazyOficiální stránky
ŽánrAkční, adventura
MultiplayerNe
ČeštinaCZ Neoficiální překlad do češtiny
EngineTelltale Tool
Datum vydání2. 8. 2016
Prodaných kusůpřes 299 113 na Steam
Doba hraníprůměrně 9,6h (nejčastěji 8,2h)
Hodnocení hry (3):
70%

HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička




PEGI 18 PEGI 18 rating



Xzone

Popis PC hry Batman - The Telltale Series
V dalším počinu od vývojářů z Telltale Games se tentokrát vžijeme do role Bruce Wayna aka Batmana. Jako ve všech titulech od tohoto studia budeme postaveni před některá rozhodnutí, která ovlivní budoucí dění. Budeme činit rozhodnutí jak v roli Bruce, tak také Batmana, přičemž rozhodnutí, pro které se rozhodneme v roli Bruce, bude mít následky na jeho noční život v masce Batmana. Děj se neinspiruje žádnou dějovou linií, ať už se jedná o film, hry nebo komiksy. Neměli bychom se tedy dočkat Robina nebo Nightwinga, ovšem v žádném příběhu s hlavní postavou Batmana nemůže chybět Alfred Pennyworth ani James Gordon. Rozhodnutí, která učiníte během hry, mají mít výrazný vliv na vedlejší postavy i na podobu samotného Gothamu. (Přidal: jin.jim)

Přidat komentář - ohodnoťte tuto hru

jin.jim - 8.5.2018  (Hodnocení: 75 %)
Nový interaktivní příběh od Telltale, tentokrát s Batmanem. Hned zpočátku nutno podotknout, že pro hráče seznámené s jinými hrami od Telltale se zde moc překvapení nekoná, ale neznamená to, že by nepřibyly nové prvky. Například průzkum místa a následné spojování důkazů je příjemné oživení hratelnosti, nebo plánování boje, kdy si protivníka spojíte s předmětem a pak boj v QTE realizujete.
Mnoho hráčů nadává, že si zde zahrajete ještě méně než u předešlých her, je to pravda, volnost pohybu je zde minimální a většinou omezená na jednu místnost s pár předměty. Pak se hra skládá z rozhovorů, které opět nemají nějaký větší vliv na konec, a jsou tedy spíše jen kosmetickým doplňkem pro znovuhratelnost a zjištění, jak se kdo zachová v jinak zvolené situaci. A pak jsou zde QTE sekvence, které, vzhledem k častým problémům s propadem FPS, mohou být značně otravné. Je jich zde víc než dřív, a někdy se i stane, že jejich nestihnutí vyústí v neúspěch a tedy opakování nějaké pasáže. Nicméně netřeba se obávat, to se stane jen občas a checkpointy jsou dobře rozmístěné.
Zpět k propadům FPS, většina hráčů si stěžuje na propady FPS u první epizody, kde se propady vyskytovaly v největší míře. Nejednou jsem přemýšlel o odinstalování hry, neboť to bylo dost otravné. V dalších epizodách se propady vyskytovaly také, ale ne tak často.
Příběh je poměrně zajímavý, objeví se zde zvraty, ať už čekané nebo nečekané, a klasické cliffhangery na konci každé epizody. Dokonce vás zde čeká boj ne s jedním, ale dokonce třemi záporáky a budete stát u zrodu několika nových záporáků, s jinými se alespoň setkáte a s některými utkáte.
Souboje jsou zvládnuté na jedničku a byl bych se jimi kochal, nebýt právě QTE, které byly v tuto chvíli otravné a tak místo soustředění se na sledování souboje hráč sleduje spíše obrazovku, aby stihl včas zmáčknout danou kombinaci kláves.
Batman se zde potýká s nebezpečím nejen jako Batman, ale i jako Bruce Wayne, což značně ovlivní příběh. Ale rozvádět to dále nebudu, abych nekazil překvapení.
Grafika je u TT průměrná, na dnešní dobu už lehce zastaralá a o mimice ani nemluvě. Nejednou se stalo, že postava začala z ničeho nic pokyvovat rameny, nebo že Bruce otočil hlavu skoro až dozadu, či velice často se stávalo, že postavy, ač mluvily, neotvíraly pusu.
Postavy jako takové jsou obvykle zvládnuté na jedničku, počínaje Brucem/Batmanem, pokračuje Alfredem, Gordonem, Catwoman, konče záporáky.

SHRNUTÍ: Batman hráče znalé Telltale her moc hratelností nepřekvapí, ale přesto baví. Je to hlavně díky poměrně zajímavému příběhu, doplněného tolik profláklými, ale i méně známými, postavami, které děj pohání. Grafika by už potřebovala notně vylepšit a o mimice nemůže být skoro ani řeč, ta je na hrozné úrovni. Také hře nesvědčí nedodělanost a časté propady FPS, které nejednoho hráče přinutily hru vypnout a odinstalovat. Batman přichází i s novinkami v hratelnosti, které potěší, ale o žádné velké inovace se nejedná.
Čím tedy, že i přes tyto už tolik ohrané prvky Batman stále baví? Řekl bych, že hlavně tím, že vývojáři z TT dokáží vytvořit zajímavý a poutavý příběh, který hráče nepustí a nutí jej překousnout všechny neduhy s těmito interaktivními filmy/hrami spojené.
Také napomohlo pravidelné vydávání jednotlivých epizod a tedy i snazšího navázání vzpomínek na předešlé epizody.
Ale je otázkou: Jak dlouho to ještě bude hráče bavit?



HODNOCENÍ HRY Batman - The Telltale Series PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/pc/Batman---The-Telltale-Series-48532/" title="Hodnocení hry Batman - The Telltale Series"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Batman+-+The+Telltale+Series&amp;platforma=pc" alt="Batman - The Telltale Series" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

19 %

Ano, Xbox Series X

15 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

31 %

Ne, hraji na mobilu

28 %

Celkem hlasů: 2328


Hra Warthunder zdarma