Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Assassin´s creed Unity

Assassin´s creed Unity

Vývojáři Ubisoft
VydavatelUbisoft
Typ hrySamostatná hra
LicencePlacená hra - porovnat ceny eshopů
Herní sérieAssassin´s Creed
OdkazyOficiální stránky
ŽánrAkční, adventura
MultiplayerSíť
ČeštinaCZ Oficiální text v češtině
EngineAnvil
Datum vydání13. 11. 2014
Prodaných kusůpřes 36 714 na Steam
Doba hraníprůměrně 12,9h (nejčastěji 50h)
Hodnocení hry (3):
62%

HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička




PEGI 18 PEGI 18 rating

Popis PC hry Assassin´s creed Unity
Paříž, léta páně 1789. Francouzská revoluce mění kdysi úchvatnou metropoli v místo, kde vládne teror a chaos. Ulice dlážděné kočičími hlavami jsou zbrocené krví poddaných, jež v sobě našli dost odvahy na to, postavit se útlaku aristokracie. Celá země je trhána na kusy. Uprostřed tohoto bezvládí se však mladý muž jménem Arno vydá na neobyčejnou pouť, na níž odhalí skutečné síly na pozadí revoluce. Jeho honba za odpověďmi ho vrhne do souboje o osud celého národa a změní ho v pravého mistra asasína. Poznejte Assassin’s Creed Unity, nový díl populární série, který je postaven na upraveném Anvil enginu. Ten byl kompletně přepracován pro potřeby konzolí nové generace. Vrhněte se do víru Francouzské revoluce. Zažijte na vlastní kůži dobytí Bastily, či popravu krále Ludvíka XVI. a pomozte lidu Francie vybojovat lepší osud. (Přidal: jin.jim)

Přidat komentář - ohodnoťte tuto hru

jin.jim - 12.6.2019  (Hodnocení: 90 %)
!RECENZE OBSAHUJE SPOILERY!

Hned zkraje recenze podotknu, že jsem původně díl musel smutně odinstalovat, protože její stav nedovoloval ve hře pokračovat a nic jiného nezbývalo. Jak je tomu nyní po pár letech?

Inu, grafická stránka hry je poměrně pěkná, zejména interiéry jsou vyblýskané, davové scény také, francouzské prostředí docela také, ale problém nastává při větším rozměru obrazu či modelech postav, kterých není zrovna moc, v pohledu do dálky vše nepěkně šedne, nebo dokonce mizí, což není úplně žádoucí. Pochválit ještě musím postupnou proměnu prostředí, kterou sebou nese revoluce, a když se na konci revoluce objevíte v pustých, zlikvidovaných ulicích, v nichž je hlavním cílem popravovat každého, na koho je ukázáno, skoro až zamrazí v zádech.

Zvuková stránka se docela vyvedla, pochválit musím dabing, ale že bych něco vysloveně vyšvihl, to ani ne, krom samotného klasického soundtracku AC série, pro který mám do jisté míry slabost.

Hratelnostně je to dosti zvláštní navrátit se k "původnímu" Assassínovi poté, co vyšel Origins a Odyssea, ale přesto svým způsobem žádoucí. Unity se samozřejmě více podobá předcházejícím dílům a nepřináší žádnou evoluci, jako spíše vybírá to nejlepší z přechozích dílů a umně to kombinuje, aby to bylo zábavné. A daří se mu to. Zvláště souboje jsou neskutečná radost, i díky vyšší obtížnosti, kdy konečně představují nějakou výzvu. Stejně tak několik druhů nepřátel, kterých by na druhou stranu mohlo být přeci jen více. Co mi zde ale hodně chybělo, byla možnost vzít si lidský štít, kvůli čemuž jsem nejednou zemřel v boji s více protivníky, kdy jsem bojoval meč na meč, aby mě někdo odstřelil z dálky, protože není možnost štítu a úskok bránila zeď nebo nepřítel.
Vylepšení se také dočkal pohyb, který už konečně umožňuje ovládat vše jiným tlačítkem, takže při průběhu ulicí už nebudete tak často skákat po všem, co se namane do cesty, ale jen po něčem. Na druhé straně zde byl často problém se srážením lidí, kdy Arno než aby skočil po lotrovi, skočil radši po strážným a poštval tak proti sobě dvě skupiny nepřátel, před nimiž často nezbylo, než sám prchnout. Stejně tak se občas objevoval problém se skrýváním, v rámci něhož mě nepřátelé objevili i za rohem, nebo naopak nedetekovali, i když jsem stál před nimi.
Postupem hrou si odemykáte také různé vlastnosti a docela zamrzí, že v misích nedostanete více XP bodů, kterými byste se k lepším dovednostem prokousali.
Nově je zde přítomný také multiplayer, který jsem ale neměl možnost vyzkoušet, protože hra nikdy nenašla nikoho, s kým bych si ho zahrál, a tak jsem si tyto mise dával sám, dokud neomrzely.

Příběhově je na tom nový AC poměrně dobře, byť teda obsahuje spoustu nelogičností (viz přivedení Ellise do doupěte, nebo vyloučení Arna z řádu assassínů, které vlastně nemělo žádný reálný dopad na hru atp.), zakončení nebylo špatné, i když bylo značně předvídatelné, jak už to u série AC bývá. Co se týče samotných misí, hlavní mise byly nápadité, hlavně ty, které umožňovaly hned několik možných vstupů a využití různých "pomůcek" (např. dav atd.). Vedlejší mise se také veskrze povedly, zajímavé jsou nové detektivní mise, méně mě pak už vedlejší mise s hádankami (na základě pár řádků najdi určitý objekt). Potěšil pak návrat hádanek do hlavních misí, i když jich je zde minimum.

Teď ta pro Unity nejzásadnější část, která hru potopila v době vydání, a to technická část. Tu musím pochválit, protože vývojáři hru vyladili a už jen málokdy se vyskytl bug či glitch, a když už, tak spíše zábavný. Glitchů začalo přibývat ke konci hry, kdy jsem kvůli jednomu z nich musel zopakovat část mise, protože postava, se kterou jsem měl promluvit, stála o pár metrů dále, než měla. Jinak nic zásadnějšího zážitek z hraní nekazilo.

SHRNUTÍ:
Unity dostalo pěkně na frak po svém vydání, a nebylo divu, tak rozbitá hra neměla obdoby, ale v současné době je již vyladěná a krom jediného glitche, kdy pomohlo zopakování části mise, nenastalo nic vážnějšího. Grafická stránka je docela vydařená, dokud se nedíváte do dáli nebo na dav z dálky, zvuk tak lehce nadprůměrný, hratelnost hodně vydařená, příběh na poměry série lehce nadprůměrný, byť předvídatelný a celkově hra vydařená a pro mne osobně to byl příjemný návrat ze světa také vydařených, ale zbytečně rozsáhlých Odyssea a Origins.



HODNOCENÍ HRY Assassin´s creed Unity PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/pc/Assassins-creed-Unity-51359/" title="Hodnocení hry Assassin´s creed Unity"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Assassin%B4s+creed+Unity&amp;platforma=pc" alt="Assassin´s creed Unity" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

19 %

Ano, Xbox Series X

15 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

31 %

Ne, hraji na mobilu

28 %

Celkem hlasů: 2328


Hra Warthunder zdarma