Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Assassin´s Creed: Origins

Assassin´s Creed: Origins

Vývojáři Ubisoft Montreal
VydavatelUbisoft
Typ hrySamostatná hra
LicencePlacená hra - porovnat ceny eshopů
Herní sérieAssassin´s Creed
OdkazyOficiální stránky
ŽánrAkční, adventura
MultiplayerNe
ČeštinaCZ Oficiální text v češtině
EngineAnvilNext
Datum vydání27. 10. 2017
Hodnocení hry (12):
81%

HvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdičkaHvězdička




PEGI 18 PEGI 18 rating



Xzone

Popis PC hry Assassin´s Creed: Origins
Assassins Creed: Origins nás zavede k samotným počátkům řádu Assassínů, do starověkého Egypta na počátku vlády Kleopatry. S hlavním hrdinou Bayekem nás čeká tak trochu jiný Assassins Creed s řadou velkých změn ve všech směrech. (Přidal: jin.jim)

Přidat komentář - ohodnoťte tuto hru

Chrobak - 13.11.2017  (Hodnocení: 95 %)
Origins na mě udělaly hodně podobný dojem jako Black Flag - výborný gameplay s průměrným příběhem. Narozdíl od pirátského dílu se tu ale našlo místo i pro trochu té historie, i když v podstatně menším měřítku, než bych si představoval. Úžasná hra - dobrý Assassin...

Racoon  - 21.8.2022  (Hodnocení: 20 %)
Kdyby byl Assassins Creed Origins filmem, byl by podle mne žhavým kandidátem na cenu zlaté maliny. Příběh je tupý a plochý, u finále jsem vyloženě řval smíchy. Soubojový systém je příšerně vypadající komický maglajz z grotesky. Šťít který zeleně svítí a při bloku otrávý nepřítele 😂( jakože fakt?).
Ubisoft prostě chce aby si jejich hry kupovali úplně všichni a narvali do hry všechno bez ohledu že se to vzájemě vylučuje.
To z nového Assassina dělá přímo příšerný a trapný počin, který nemá žádnou osobitost ani uvěřitelnost.

jin.jim - 12.12.2018  (Hodnocení: 85 %)
!RECENZE OBSAHUJE SPOILERY!

AC: Origins je díl, který sliboval úplný restart značky. Povedlo se mu to?

Nejprve začnu grafickou stránkou hry, která už notně potřebovala vylepšit. Ačkoliv se grafika s přibývajícími díly zlepšovala, nedostačovalo to na soudobé standardy. V tom přichází Origins s prvním osvěžením. Hned, jak do hry vstoupíte, tak na hráče dýchne atmosféra egyptské pouště seskládající z několika městeček, osad, vesnic a památek zasypaných pískem.
Efekty, které se předvedou, v hlavní roli s ohněm, vodou, krví a písečnou bouří, jsou zpracovány velice pěkně a konečně hře dodávají na oné surovosti, kterou tak dlouho potřebovala. Nicméně neočekávejte odsekávání končetin, natož hlavy. Zas tak brutální hra není.
Egypt je překrásné místo plné pouště, ale i zeleně a vody. Vývojáři tohle všechno zapracovali, včetně těch nejznámějších míst v čele se sfingou či třeba Krokodilopolis. A nevyhnete se dokonce ani návštěvě jiného státu a moře!

Zvukový doprovod je velice podařený, jak už bývá u série zvykem a atmosféru starověkého Egypta skvěle doplňuje ať už hudba či doprovodné zvuky řinčících mečů, kopí či snad letícího šípu. K tomu zvuky okolí a veskrze povedený dabing většiny postav.

Nejdůležitější stránkou je však hratelnost. Ta byla tím, čím trpělo už několik dílů série AC. Trpělo, neboť se ve výsledku jednalo o to samé. Co si budeme povídat, být Origins jen další hrou "v řadě", asi už by neobstál. Místo toho přináší svěží vítr do plachet této upadající a nyní znovu vzkétající série.
První, čeho si všimnete, jsou souboje. Hned v úvodu se porvete a zjistíte, že je pryč systém "zmáčknu desetkrát jedno tlačítko a vyhraju v sérii několika málo se opakujících protiútoků". Ne! Origins přichází se zcela novým a dost dobrým zpracováním souboje, kdy v jedné ruce držíte zbraň a v druhé štít. A teď se hráči braň! (případně obouruční zbraně)
To je paráda, konečně se tak do série vrací výzva, která je ještě podpořená levelováním, jež je nezbytné pro vstup do dalších oblastí a plnění nových úkolů. Jinak byste jednoduše řečeno v souboji příliš neobstáli. A jaký je to slastný pocit přijít do oblasti, kde Vám ještě včera nakopali zadek a "rozervat je tam na kusy."
Krom souboje lze postupovat také stealthem, přičemž je to konečně možné! Proplížíte se hravě za záda nepříteli a šup mu čepel do krku nebo meč do zad. Pak ho odtáhnete, aby si mrtvoly nevšimli jeho kolegové a vesele pokračujete. Pro případ, že se to zvrtne se zde počítá každý padlý nepřítel jako velká výhoda. Obzvláště pak v pevnostech, které můžete a někdy musíte dobývat.
Dobývání je docela zábava, i když také po čase omrzí, neboť se to začne opakovat (dojdi, vyber poklad, zabij toho a toho a pevnost je tvá).
Dalším upraveným prvkem je zcela přepracovaný parkourový systém, přičemž vývojáři přidali i tlačítko, díky jehož stisku postava poběží sama vpřed, nebo bude následovat nejbližší trasu k cíli (avšak ta druhá možnost většinou dopadla tak, že mi běžela na druhý konec mapy.)
Zásadně přepracovaná byla i lov zvěře, která je o dost zábavnější, zvířata se chovají reálněji a i reálněji vypadají. Chcete ulovit krokodýla pro jeho kůži? Tak se připravte na útok celé smečky. Chcete ulovit srnku? Tak se připravte, že budou všechny zdrhat.
Ale k vylepšování nestačí už pouze kůže zvířat, je potřeba přepadávat i povozy a lodě, abyste získali suroviny (kámen, dřevo atd.) na vylepšení čepeli, síly luku, zbraně a zdraví. Nicméně mě to poměrně brzy přestalo bavit a nakonec jsem postavu na nejlepší nevylepšil.
Do hry se navrací i koně, nově také velbloudi a i malé loďky. S těmi je obzvlášť radost cestovat, neboť voda je zpracovaná fantasticky a brouzdání skrz ní je oku lahodící. K tomu si vemte, že můžete ostatní lodě potápět zápalným šípem či nárazem a máte o zábavu postaráno. Škoda snad, že bitev s velkými loděmi není o něco více. O ty se totiž stará příběhová linie Ayi.
Co se týče herní délky, asi netřeba prozrazovat, že tohle se za jeden ani dva večery nedohraje. AC si opět připravil kupu misí, několikanásobek vedlejších a samozřejmě prozkoumávání a s ním související aktivity.
UI je docela vydařená, nepřátelé vás mohou obklíčit a značně tak znepříjemnit situaci. Nicméně ztratit se jim není zas až tak těžké, což zrovna v AC nemusí být na škodu.
Jak je patrné z předchozích řádků, hra oproti předchozím dílům netrpí brzkou stereotypností, nicméně se ji nedokáže vyhnout kvůli své rozsáhlosti. Ale právě díky rozsáhlosti se to dá vývojářům snadno odpustit.

Příběhová stránka začíná honbou za pomstou smrti Bayekova syna. Vděčné téma, sice tisíckrát okoukané, ale pro potřeby hry dostačující a motivující. Avšak i zde se najde neduh spjatý se sérií už od počátku, a to sice nepřátelské "hlavy", jež máte zabít. Většinou se opět jedná o nicneříkající jména, o nichž Vám někdo něco řekne, že spáchali tohle a tamto, ale ve většině (ne všech!) případech jsou stále nedostatečně prokleslené. A tak, když je zabijete, máte pocit, že jste zabili jen dalšího protivníka v řadě namísto toho, aby se dostavil pocit slasti nad dalším zabitým šmejdem. Ale neplatí to pro všechny! Někteří zabití dokáží vzbudit emoce a následuje právě zmíněný pocit slasti. Co mi trochu vadilo, tak je násilně naroubované zabití Ceasara..

Postavy oproti předchozím dílům zase o něco posílily na stranách "klaďasů", neboť Bayek je neskutečně sympatický chlapík, do jehož kůže se hned vžijete. Na druhé straně je zde pro mě osobně neskutečně otravná a věčně zpruzená Aya, jejíž příběhová linka mě moc nebavila, a která zde občas působila jako postava s nevyužitým potenciálem.
Nejvíce mě však zklamala postava Kleopatry, na níž jsem se hodně těšil, a která zde vystupovala poměrně málo a ještě k tomu dost průhledně s tím, že její promluvy k lidu vypadaly jako "já tu něco říkám a je mi jedno, že neposloucháte..."
Kleopatřina malá propracovanost tak činí její dějovou linku jako občas nedávající smysl. A o Ceasorovi ani nemluvě, ale tak to se dá pochopit, když ten je zásadní zejména pro Itálii.
Vedlejší příběhová postavy jsou většinou dobře zpracované, sympatické a k starověkému Egyptu se dobře hodící. Dokonce i postavy, které občas potkáte v questu, jsou někdy zapamováníhodné nejen díky svému vzhledu, ale hlavně díky své vtipnosti a zážitkům.
Příběh sám o sobě je docela dobrý, dozvíte se o vzniku řádu Bratrstva, přičemž bych si dovedl představit o něco propracovanější vznik, ale co už, smysl to dává a podané to bylo taky pěkně. Jeho délka je přiměřená, krásně odsýpá, většinou do sebe zapadá, protáhne hráče různými oblastmi a nechá ho ochutnat všechny důležité aspekty hry.

K technické stránce nemám co vytknout. Natož, o jak obrovskou hru se jedná, se technická stránka povedla na výbornou a vývojáři si za to zaslouží (obzvláště v dnešní době, kdy každá pátá AAA hra vychází totálně zaglitchovaná) obrovskou pochvalu. Vše šlape, jak má, propady FPS jsem nezaznamenal. Textury se nerozmazávají, nasvícení funguje, animace také, nic, co by mě donutilo opakovat misi nebo hru nenastalo. Prostě a jednoduše vyladěna přesně tak, jak má!

VERDIKT:
Jak to tedy shrnout? AC: Origins je opravdu tím slibovaným skokem v sérii, který toho přináší hrozně moc nového a hezky postupně to servíruje. Zmínit rozhodně musím krásnou grafickou stránku, bezchybnou technickou stránku, povedené ozvučení, zase o něco lepší příběh a konečně přepracovaný soubojový systém, který je radost využívat.
Naopak mi přijde trochu zbytečné až extrémní rozsáhlost, která po čase začne nudit, nevyužitý potenciál některých postav, nedotažený konec s Ceasarem a i vznik Bratrsva by mohl být zpracován lépe. Ale to jsou spíše takové drobnosti v porovnání s tím, co Origins sérii přinesl. Shrnuto podtrženo se jedná o zatím nejlepší díl série, který naznačil budoucí směr a který by si měl rozhodně vyzkoušet nejen každý fanoušek série, ale každý hráč milující buď Egypt, prozkoumávání, nebo alespoň nově přibyvší RPG prvky.



HODNOCENÍ HRY Assassin´s Creed: Origins PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/pc/Assassins-Creed-Origins-45971/" title="Hodnocení hry Assassin´s Creed: Origins"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Assassin%B4s+Creed%3A+Origins&amp;platforma=pc" alt="Assassin´s Creed: Origins" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

19 %

Ano, Xbox Series X

15 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

31 %

Ne, hraji na mobilu

28 %

Celkem hlasů: 2328


Hra Warthunder zdarma