Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


The Darkness 2

The Darkness 2

Hodnocení PS3 60%
Hodnocení Xbox 360 95%
Hodnocení PC 76%
Typ hrySamostatná hra
Žánrstřílečky
Popis hry The Darkness 2
The Darkness 2 je hra brutálního ražení nebo má zvláštní stylizaci ne každého zaujme. (Přidal: sekacek)
sekacek

  • Komentáře

sekacek - 27.2.2012  (Hodnocení: 50 %)
Osobně tato gameska mě nezaujala i když jsem jí nehrál xx H.
Je to jen další tuctová krvavá gameska bez duše.

jin.jim - 31.3.2018  (Hodnocení: 75 %)
Darkness 2 je hra, která vás nejprve zaujme svým komixovým a povedeným vizuálem a hlavně svou brutalitou. Jako Jackie Estacado se vydáváte na cestu, jejímž cílem je nejen zabít všechny, kteří Vás přepadli, ale také zjistit pravdu o tom, jak je to vlastně s Jenny - Jackieho milovanou přítelkyní.
Celá cesta začíná v restauraci, ve které se setkáte s velkou částí postav zásadních pro příběh a ve které v sobě opět probudíte temnotu. Netrvá dlouho a už rvete torza nepřátel na různé způsoby, těch je ve hře několik (okolo 12, možná více), ale po čase se začnou opakovat. Nicméně tím možnosti likvidací nekončí, protivníky můžete zastřelit, zahodit, probodnout nějakým předmětem a nebo třeba přepůlit dveřmi od auta. V tomhle je to čistě na Vaší fantazii, ale také na tom, co zrovna potřebujete - dobít zdraví, náboje, energii či získat štít. Tyto schopnosti a mnohé jiné získáváte kupováním dovedností v rozsáhlém stromu vylepšení.
Vaším pomocníkem je oproti jedničce pouze jeden Darkling a pomáhá při skoro celé hře. Nejednou se vžijete i do jeho role a je tak zajímavé vyzkoušet si hru i z jeho pohledu. Je takový, jaký si ho fanoušek komixu představí - malý, brutální, sprostý a neváhá se na mrtvolu nepřítele i vymočit apod.
Kromě misí v různých více či méně zajímavých lokací jsou zde ještě části odehrávající se v blázinci. Ačkoli došlo k vysvětlení, proč tomu tak je, mě osobně tyto části moc nenadchly, na druhou stranu slouží jako odreagování od toho věčného střílení a porcování, protože o nic jiného ve hře ani nejde. Stealth postup je možný jen minimálně a to zejména právě za Darklinga, za kterého ale můžete hrát jen v pasážích, které Vám hra určí.
Obrovská výtka patří k délce hry, dohrát příběhovou kampaň zabere kolem 6-7 hodin i s prohledáváním okolí (toho není moc, hra je koridová), a je to škoda. Sice má The Darkness 2 spád, ale skončí dřív, než by si hra podobného ražení zasloužila.
Postavy ve hře jsou fajn, jak ti, kteří jsou na Vaší straně, tak ty ostatní. Je škoda, že zde nebyli přidáni civilisté na některá z míst, ale to už je spíše takový detail a pro někoho by to mohlo působit rušivě. Dočkáte se spousty zvratů, a to nečekaných, což již tak slušnému příběhu přidává na ještě větší zajímavosti.
Ozvučení je docela fajn, hudba by mohla být výraznější.
Co mi ale vadilo, bylo někdy až nepochopitelně dlouho trvající rozmazání obrazu třeba i 15 a více vteřin po tom, co jsem ze světla zmizel. Je to rušivé a nehodí se to, zvláště, jste-li v místnosti plné nepřátel.
A ani nabídka zbraní není moc bohatá, krom pár druhů pistolí, brokovnic, samopalů a rychlopalných pušek zde nic více nenajdete. Přitom takové granáty nebo zápalné lahve by se často hodily. Ale což, toto nedostatečné množství vynahrazují Jackieho démonická chapadla.
Hratelnost je po čase už stereotypní, většinou jen chodíte a střílíte, sem tam občas je protkána nějakou cutscénou, dialogem nebo průchodem klidnější částí. Přesto to nedojde do bodu, kdy byste kvůli tomu hru vypnuli.
Zmíním ještě režim Vendetta, ve kterém se stanete jednou z postav, která má jednu zbraň s démonickými schopnostmi, a jejímž cílem je většinou někoho zabít, ochránit nebo něco najít. Tyto mise jsou na jedno brďo, i když doplňují příběh (hlavně tedy první mise, kdy jdete zachránit Johnyho), a pak i ta poslední. To mezi tím je spíše taková výplň, ale na zabavení to stačí. Jen škoda té stereotypnosti, chybějících démonických schopností (kromě zmíněné zbraně) a neustále se opakujících pár trapných hlášek, které jedou furt dokola a to i v situacích, kdy se absolutně nehodí. Naopak nový příběh, který doplní ten původní, je rozhodně vítaný.

SHRNUTÍ:
Dodnes je mi záhadou, proč The Darkness 2 nemá pokračování. Hra je to v mnoha ohledech velice dobrá, zaujímá svým komixovým vizuálem a nevídanou brutalitou, možností hrát za antagonistu a k likvidací nepřátel využívat démonických chapadel, a zároveň je to hra podle komixové předlohy, jenž je ve světě velice oblíbená. Boduje svou originalitou, příběhem, postavami (zejména Johnym a Darklingem) a i možností voleb během příběhu.
Kazí jí to pouze po čase už stereotypní hratelnost, nevýrazná hudební stránka a hlavně až příliš krátká herní doba, která se pohybuje kolem 6-7 hodin i s průzkumem koridorových lokací.


Komentáře ke hře lze přidávat na kartách této hry pro konkrétní platformy.




  • Obrázky ze hry

Screen ze hry The Darkness 2

Screen ze hry The Darkness 2

Screen ze hry The Darkness 2

Galerie obrázků ze hry The Darkness 2. Všechny screenshoty hry The Darkness 2 naleznete u konkrétních karet platforem této hry. Obrázky ke hře lze přidávat na kartách konkrétních platforem této hry.





  • Video ze hry

Představení hry

Video ze hry The Darkness 2. Všechny trailery, videorecenze nebo jiná videa ze hry The Darkness 2 naleznete na konkrétních kartách platforem této hry. Videa ke hře lze přidávat na kartách konkrétních platforem této hry.



HODNOCENÍ HRY The Darkness 2 PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/hra/The-Darkness-2-13297/" title="Hodnocení hry The Darkness 2"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=The+Darkness+2" alt="The Darkness 2" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

19 %

Ano, Xbox Series X

15 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

31 %

Ne, hraji na mobilu

27 %

Celkem hlasů: 2207


Hra Warthunder zdarma