Titanfall

CDH.cz - hry na PC, PS, XBOX - Česká databáze her


Agony

Hodnocení PC 68%
Hodnocení PS4 -
Hodnocení Xbox One -
Hodnocení Nintendo Switch -
Typ hrySamostatná hra
Žánradventura
Popis hry Agony
Jako umučená duše uprostřed Pekla začínáte svou pouť hrou Agony bez jakékoliv vzpomínky na minulost. Extrémní podmínky máte šanci přežít jen díky schopnosti ovládat ostatní nešťastníky na své cestě a dokonce můžete ovládnout i jednodušší démony. Agony je krvavá, nekorektní, kontroverzní hororová FPS, která vám nedá spát. (Přidal: jin.jim)
Xzone.cz

  • Komentáře

jin.jim - 30.7.2018  (Hodnocení: 60 %)
Agony byla dlouho sledovaná hra díky své kontroverznosti, ale po svém vydání sklidila vlnu ostré kritiky. Když jsem si ji zahrál, zjistil jsem proč.
Prvním, čím si vývojáři zavařili, bylo vydání dema, které se od vycházející hry značně lišilo. Demo nebylo stiženo cenzurou, která hru značně zmírnila a to zvedlo ze židle nejednoho hráče. Tím to však neskončilo, ruku v ruce šlo špatnému hodnocení i zpracování samotné hry, kdy po vzoru Outlast a podobných her získáváte něco, abyste mohli postoupit dál v úrovni. Jenomže narozdíl od Outlast je to zde neuvěřitelně nudné, a zároveň frustrující. Ne kvůli obtížnosti, ale hlavně kvůli místy matoucímu prostředí, kde přemýšlíte, odkud jste vlastně přišli. Všechny cesty vypadají dost podobně a tak Vám nezbývá, než nějakou zkusit. V tu Vás dopadne démon, před kterým se buď stihnete schovat, nebo ne. Nutno podotknout, že UI se vůbec nestydí podvádět a tak, i když jsou zdejší démonky hluché, a Vy jen nehybně stojíte v jedné z několika uliček, tak k Vám stejně pravděpodobně zatočí, čímž se Vy dáte na útěk a prozradíte se tak úplně. Není-li v blízkosti úkryt, pak Vás dožene a zabije. Zajímavým prvkem zde je možnost se převtělit do těl jiných, které cestou potkáváte, a jimž z hlav odkrýváte pytle. Dokud zde někdo takový je, a dokud se stihnete v určeném časovém limitu (s každou smrtí zas o něco kratší) do jejich těl přemístit, můžete pokračovat. Pokud ne, jedete od posledního checkpointu. Ty jsou často umístěny daleko od sebe a tak se dostavuje další pocit frustrace, když už asi popáté opakujete stejnou část, protože třeba máte podplavat skálu, ale zjistíte, že na to dechově postava skoro nestačí. Nebo jste už před postupem dál a náhle Vás někdo sejme. Na druhou stranu, o to vítězoslavnější je pocit, když postoupíte.
Grafické zpracování je docela zdařilé, cenzury je škoda, ale kdyby vývojáři nevydali demo bez cenzury, určitě by jim to nikdo tolik neomlacoval o hlavu. Ozvučení není moc výrazné.
A posledním bodem je příběh, který je dostačující, ale není to nic, z čeho by se hráč posadil na zadek.

SHRNUTÍ: Oproti skoro souběžně vycházejícímu Lust for Darkness si toho Agony na sebe naložilo až mnoho a nezvládlo to. Zastaralý koncept průchodu úrovní, který by se dal zvládnout nebýt několika dalších problémů v čele s podvádějícími démony, frustrujícími a spíše na náhodu splnitelnými pasážemi a hlavně úrovní, ve kterých se na křižovatce zastavíte, kde vzpomínáte, jakou cestou jste vlastně přišli, abyste se tamtudy navrátili k bráně vedoucí k postupu dále. Posledním výrazným problémem jsou od sebe vzdálené checkpointy, což vede k opakování některých částí Xkrát po sobě, a že se jedná o nezábavné části netřeba dodávat.
Kritika patří i slabému příběhu, zbytečně natahované herní době a svým způsobem i cenzuře, která hře po jejím provalení uškodila.
Naopak chválím grafické zpracování, celkový nápad a snahu tvůrců o to prorazit zas s něčím novým.


Komentáře ke hře lze přidávat na kartách této hry pro konkrétní platformy.




  • Obrázky ze hry

Screen ze hry Agony

Screen ze hry Agony

Screen ze hry Agony

Galerie obrázků ze hry Agony. Všechny screenshoty hry Agony naleznete u konkrétních karet platforem této hry. Obrázky ke hře lze přidávat na kartách konkrétních platforem této hry.





  • Video ze hry

AgonyIntro

Video ze hry Agony. Všechny trailery, videorecenze nebo jiná videa ze hry Agony naleznete na konkrétních kartách platforem této hry. Videa ke hře lze přidávat na kartách konkrétních platforem této hry.



HODNOCENÍ HRY Agony PRO VÁŠ WEB


CDH.cz




<a href="https://www.cdh.cz/hra/Agony-43749/" title="Hodnocení hry Agony"><img src="https://www.cdh.cz/api.php?hra=Agony" alt="Agony" width="160" height="31"></a>


Přihlaste se

Jméno:
Heslo:
Pamatovat

Nejnovější obrázky

Stormshot
Stormshot
Stormshot
Hawked
Hawked

Anketa

Plánujete pořízení nové konzole?

Ano, PlayStation 5

19 %

Ano, Xbox Series X

15 %

Ano, Nintendo Switch

8 %

Ne, vystačím si s PC

31 %

Ne, hraji na mobilu

27 %

Celkem hlasů: 2210


Hra Warthunder zdarma